Bugun...



Eğitim-Bir-Sen Adana: "Atanamayan öğretmenler için gereken adımlar acilen atılmalı"

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, öğretmen atamalarının yaklaşık bir yıldır geciktiğini vurgulayarak, yetkililerden bu konuda kaygıların giderilmesi için gereken adımların acilen atılmasını beklediklerini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2024 00:25

Eğitim-Bir-Sen Adana:

 

 

Atama belirsizliğinin adayların tüm hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, yetkililerin bir an önce atama bekleyen öğretmen adaylarının kaygılarını giderici adımlar atması gerektiğini söyledi.

"Nisan ayının ortasındayız ne olacaklarını bilmiyorlar"

Sezer, "Gerçekten de uzun bir süre oldu; neredeyse bir yıl olacak. 31 Mart 2024 yerel seçimler vardı, seçim bitti. Ramazan ayı vardı, Ramazan ayı bitti; ardından bayram bayram da bitti. Şimdi tam da gündemi aslında. Yıllardır hem kamuoyunun hem de sınava giren arkadaşlarımızın, gençlerimizin alıştığı bir husus var;  temayüller oluşmuş. Bugüne kadar belli bir aşamada öğretmen atamaları yapılıyordu ve daha sonra Eylül ayında başlıyordu arkadaşlarımız. Fakat bu sene Nisan ayının ortasındayız ama ne olacaklarını bilmiyorlar." dedi.


"Kaygılarının bir an önce giderilmesinin yetkilerden bekliyoruz"

Atama bekleyen öğretmenlerin belirsizlikle birlikte geleceğe dair kaygılarında da artış meydana geldiğini kaydeden Sezer, "Geçen seneki sınavla acaba öğretmenliğe adımımı atabilecek miyim, atanamayacak mıyım, kontenjan ne olacak? Bunlarla ilgili ciddi bir sorun var, bu kaygının giderilmesi lazım. Bir an önce Milli Eğitim Bakanlığından meslektaşlarımızın kaygılarının giderilmesini bir an önce istiyoruz. Bu kaygılar giderilmediği taktirde ileride çok ciddi sorunlarla karşılaşabiliriz." şeklinde konuştu.

"Evlenmesi gibi konularda sosyal hayatı etkiliyor"

Atamaların gecikmesinin kişilerin sosyal hayatındaki olumsuz etkilerine dikkat çeken Sezer, "Atama bekleyen öğretmenlerimizin hepsi atanacak değil fakat bu yıl yani 2024 yılı için kaç kişi atanacaksa, bunların kontenjanının ne olacağı belli olduğu takdirde ona göre herkes tedbirini alır. Ders çalışması gerekenler önümüzde 2024 yılı KPSS'si var ya da daha sonraki aşamalarda bunlara hazırlık yapması veya askere gidecekse askerliğe gitmesi ya da evlenecekse evlenmesi gibi konularda sosyal hayatı etkiliyor, bu arkadaşlarımızın hayatını etkiliyor. Bu açıdan bu kaygıların bir an önce giderilmesi lazım. Yeni 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladığında, bu arkadaşlarımızın en geç bu tarihte göreve başlamasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. 




Bu haber 337 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI