Bugun...



Ali Erdem: "İnsanlık Dışı Saldırıları Kınıyoruz ve Sessiz Kalmayacağız"

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem'den İsrail’in Refah Çadır Kenti’ndeki Katliama Sert Tepki

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2024 16:08

Ali Erdem:

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, İsrail’in Refah Çadır Kenti’nde gerçekleştirdiği katliama yönelik sert bir açıklama yaptı. Erdem, basın mensuplarına ve kamuoyuna hitaben yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, bu insanlık dışı eylemlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Erdem yaptığı basın açıklamasında; 
"Değerli basın mensupları ve kamuoyunun dikkatine,

Bugün burada, İsrail’in Refah Çadır Kenti’nde gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı kınamak ve bu vahşete sessiz kalmayacağımızı belirtmek üzere toplanmış bulunuyoruz. İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği bu saldırılar, insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan bir tutumun açık bir göstergesidir. Bu katliamlar, masum sivillerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların hedef alındığı, vicdanları derinden yaralayan saldırılardır.

Erdem, açıklamasında uluslararası topluma da çağrıda bulundu:

"İsrail’in bu zalimce tutumuna karşı, dünya kamuoyunu ve uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye davet ediyoruz. Uluslararası toplumun, bu insanlık suçuna dur demesi ve adaletin sağlanması için gerekli adımları atması gerekmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, bu saldırıların sorumluları mutlaka yargılanmalıdır."

Yeniden Refah Partisi olarak, Filistin halkının yanında olduklarını ve onların haklı direnişini desteklediklerini belirten Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Filistin halkının haklı davasına olan desteğimiz tamdır. Bölgedeki barış ve huzurun sağlanması için İsrail’in saldırgan politikalarından vazgeçmesi ve işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekmektedir. Adaletin sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi şarttır. Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak, bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız."

Diyarbakır İl Teşkilatı olarak, bu katliamın sorumlularının adalet önünde hesap vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erdem, 

"Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini her platformda dile getireceğimizi belirtmek isterim. İnsanlık onurunu ve evrensel değerleri savunmak, hepimizin ortak görevidir. Bu konuda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" dedi.

Erdem, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: 

"Bu vesileyle, Refah Çadır Kenti’nde yaşamını yitiren tüm masum Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acısını yürekten paylaşıyor ve onların yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem'in bu güçlü açıklaması, İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası platformlarda duyarlılık yaratmayı amaçlıyor. 

Erdem, Filistin halkının yanında durarak onların haklı mücadelesine destek vermeye devam edeceğini belirtti.




Bu haber 555 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI