Bugun...



Ali Yıldız ; DİYARBAKIR KULP KAYMAKAMI, Kaymakam mısın? Kabadayı mı?

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Kulp İlçesinde yaşanan olayı şiddetle kınayarak, Diyanet-Sen İlçe Başkanının iddiasına göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Hutbe'yi cemaatle paylaşan imam-hatip arkadaşının namaz sonrasında Kaymakam tarafından darp edildiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2024 18:17

Ali Yıldız ; DİYARBAKIR KULP KAYMAKAMI, Kaymakam mısın? Kabadayı mı?

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Kulp İlçesi'nde Diyanet-Sen İlçe Başkanı tarafından yapılan şiddet iddiasını gündeme taşıdı. Yıldız, Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği Hutbe'yi okuyan imam-hatip arkadaşına Kaymakam tarafından yakışıksız üslupla müdahale edildiğini ve namaz sonrasında korumasıyla birlikte darp edildiğini belirtti.

Olayın ardından Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Valiliği ile temasa geçerek durumu bizzat görüşeceğini ve konunun yakın takipçisi olacaklarını ifade etti. Yıldız, ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan ve Valilikten gereken önlemlerin alınmasını beklediklerini vurguladı.

 

Şiddetin, provokasyonun ve magandalığın kabul edilemez olduğunu belirten Yıldız, Diyanet-Sen İlçe Başkanının odasına alındıktan sonra darp edilen imam-hatip arkadaşının yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti. Bu olayın Diyanet camiasında yarattığı infiale dikkat çeken Yıldız, olayın soruşturulmasını ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istedi.




Bu haber 3479 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI