Bugun...



Altın fiyatları daha da yükselir mi? Altın alınmalı mı, satılmalı mı?

Altın fiyatlarındaki son yükselişi değerlendiren kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişin geçici olduğunu düşündüklerini söyledi. Altın fiyatlarındaki yükselişin dolardan kaynaklandığını savunan kuyumcular, altının en güvenilir yatırım aracı olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2023 00:10

Altın fiyatları daha da yükselir mi? Altın alınmalı mı, satılmalı mı?

Dün rekor tazeleyen gram altın bin 462 liraya alıcı bulurken, ons altın bin 946 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Batman'daki kuyumcular, altın fiyatlarına ilişkin merak edilen sorulara cevap verdi.

Altın fiyatlarındaki yükselişin geçici bir durum olduğunu vurgulayan kuyumcular, önümüzdeki günlerde fiyatların aşağı doğru inişe geçeceğini düşündüklerini ifade etti.

Dolara göre altının en güvenilir yatırım aracı olduğunu, altına yatırım yapmak isteyenlerin panik yapmamaları gerektiğini dile getiren kuyumcular, vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

Eyüp Başaran

"Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz"

Altındaki ani yükselişin dolardan kaynaklandığını belirten kuyumcu esnafı Eyüp Başaran, "Altın fiyatında bir gün içerisinde yüzde 6 civarında bir artış oldu. Bunun sadece binde 03'ü altına aittir. Tamamen dolara bağlı bir artıştır. Çünkü dolar yüzde 6 civarında yükseldi. Bu yükselmenin de geçici olduğunu düşünüyoruz. Çünkü dolar her zaman bu şekilde ani yükseliyor. Bunu kim yapıyorsa bilemiyoruz ama bir şekilde Türkiye ekonomisini darlandırmak için dolara müdahale edilerek ani yükselmelere sebep olunabiliyor. Bununda geçici olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Yatırımcılar sabretmeli"

Altın almak, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da sabretmeleri tavsiyesinde bulunan Başaran, şöyle devam etti:

"Yani bir hafta kadar falan bekleyebilirler. Çünkü doların düşmesiyle altının da düşeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Bir günde gram başına 110 TL geldi. Altın yatırımcısına biraz sabretmelerini tavsiye ederim. Kesinlikle dolara güvenmesinler. Çünkü dolarda her zaman böyle ani iniş çıkışlar olmuştur. Bu yüzden halende altının güvenilir liman olduğunu söylüyorum. Yaz mevsiminden sonra altında bir yükseliş olacağını tahmin ediyoruz."

Hamit Duran

"Bu artışın fazla sürmeyeceğini düşünüyoruz"

Altın fiyatlarındaki ani yükselişlerin piyasayı olumsuz yönde etkilediğine işaret eden bir diğer kuyumcu esnafı Hamit Duran, "Bu artışın fazla sürmeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü dövizden kaynaklanan bir artıştır. Bu da yurt dışıyla bağlantılı bir artıştır. İnşallah fazla bir yükselme olmaz da milletin alım gücü olur. Çünkü altın ucuz olduğu zaman millet daha rahat altın alıyor ve işlerimiz de iyi oluyor. Seçimlerin bitmesiyle de piyasaya bir güven geldi. İnşallah daha iyi günler gelecektir ama bunun da biraz zaman alacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Yatırım için şu an altın alınmaz"

Konuşmasının devamında vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Duran, "Vatandaşımıza tavsiyemiz ticaretlerini güzel bir şekilde yapmalarıdır. Çocuklarını evlendirmek isteyenler ihtiyaçlarını alabilirler ama yatırım amaçlı almalarını şu anda tavsiye etmiyorum. İki gün önce çeyrek altın satışımız 2 bin 250 liraydı, şu anda ise 2 bin 450 liradır. Tabi ki bu ani artış hem bizim için hem de vatandaş için iyi değildir. Beklentimiz ise artan bu fiyatların düşmesi yönündedir." dedi.

 




Bu haber 819 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI