Bugun...



Eğitimci Duran: Çocukları ekranlarla değil akranlarıyla yan yana getirmek gerekir

Ebeveynlere seslenen Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran, çocuklarınızı ekranlarla değil akranlarıyla yan yana getirin çağrısında bulunarak; çocukların yaz dönemini boş geçirmemeleri için yaz etkinlikleri ve Kur'an kurslarına gönderilmesi tavsiyesinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 00:20

Eğitimci Duran: Çocukları ekranlarla değil akranlarıyla yan yana getirmek gerekir

2023 yılı Yaz Kur'an kursu kayıtları 19 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı.

Yeni neslin Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta Peygamber Efendimiz'in hayatı olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek; geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu sene de cami ve Kur'an kurslarında eğitim programı düzenleyecek.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun kayıt yaparak; Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

"Özellikle ortaokul çağındaki öğrenci gruplarımız için yaz Kur'an kurslarının çok kıymetli ve değerli olduğunu biliyoruz"

Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran

Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Bilal Duran, konuyla ilgili İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çocukluk yıllarımızdan beri ilk Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı, dini vecibelerimizle alakalı hayatımızın ilk başlangıçlarını yaz Kur'an kurslarında öğrendik. Özellikle ortaokul çağındaki öğrenci gruplarımız için yaz Kur'an kurslarının çok kıymetli ve değerli olduğunu biliyoruz. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanında birçok sivil toplum kuruluşunun çok usta ellerle, usta isimlerle yürüttükleri yaz etkinlikleri var. Tüm velilerimizi bu yaz döneminde çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına, yaz etkinliklerine, yaz dini eğitim programlarına mutlaka göndermelerinin çocuklarımız için çok önemli olduğunu hem dini değerlerimizi doğru yerlerden doğru şekilde öğrenmelerine vesile olmasını hem de çocuklarımızın sosyal olarak daha iyi ortamlarda gelişmelerine büyük sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

"Yaz kursları, Kur'an-ı Kerim eğitimlerinden akademik eğitimlere kadar birçok alanda çocuklara çok büyük katkı sağlıyor"

Ailelere seslenen Duran, "Ailelere; 'çocuklarımızı ekranlarla değil akranlarıyla yan yana getirmek gerekir' mottosuyla çağrı yapmak istiyorum. Maalesef teknoloji çağında en çok çocuklarımızı da bizi de maruz bıraktığımız alan ekranlardır. Bu anlamda çocuklarımızın sosyalleşmesiyle alakalı çok büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Yaz kursları, içerikleri açısından sosyalleşme anlamında akranları ile bir araya gelerek daha fazla ortam oluşturarak; 09.00'dan saat 15-16'ya kadar bir arada doğa gezilerinden farklı spor etkinliklerine kadar birçok etkinliği yapmalarını sağlıyor. Bunların yanında Kur'an-ı Kerim eğitimlerinden kendi dersleri ile alakalı akademik eğitimlere kadar birçok anlamda çocuklarımıza çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Çocuklar, okullar açıldığında, çocukların daha fazla özgüvenle ve önceki dönem öğrendiklerini de unutmadan okula başlıyor"

Yaz Kur'an kurslarına katılımın çocukların gelişimine katkı sunduğuna dikkat çeken Duran, "Birçok örneği sabittir. Yaz döneminde bu tür kurslara katılarak ardından okullar açıldığında, eğitim-öğretim dönemi başladığında okullarımıza gelen çocukların daha fazla özgüvenle işin içine dahil olduklarını ve önceki dönem öğrendiklerini de unutmamaları ile alakalı bir süreç yürüttüklerine şahit olduk. Buradan tüm anne-babalara çağrıda bulunarak; mutlaka çocuklarımızın yaz dönemini boş geçirmemelerini, yaz etkinlikleri ve Kur'an kurslarına göndermelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 620 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI