Bugun...



Artan maliyetler oto yıkamacıları da olumsuz etkiledi

Birçok sektörde yaşanan durgunluk, oto yıkamacılarını da olumsuz etkilediğini belirten sektör temsilcileri, işlerinin durma noktasına geldiğini söylediler.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2024 17:22

Artan maliyetler oto yıkamacıları da olumsuz etkiledi

 

 

Ekonomik nedenlerden ve yıkama ücretlerinin artmasından dolayı araç sürücüleri eskisi gibi araçlarını oto yıkamacılara götüremiyor. Sürücüler ise, buna alternatif olarak kendi araçlarını kendi yıkamaya başladı.

Daha önce 10 günde bir aracını yıkamaya bırakanların şimdilerde ise ayda bir kere bıraktığını söyleyen oto yıkamacılar, bununda işlerini olumsu etkilediğini belirtiler.

Artan maliyetlerden dolayı daha önce 100 liraya yıkadıkları araç fiyatını 200 lira çıkarmak zorunda kaldıklarını ifade den oto yıkamacılar, daha önce günde 10-15 tane araç yıkarken, şu anda ise 2-3 tane ancak yıkayabildiklerini söylediler.

"İşlerimiz tamamen durma noktasına geldi"

Yaklaşık 5 yıldır oto yıkama işinde çalıştığını söyleyen oto yıkamacı esnafı Devran Atmaca, ilk kez bu kadar işlerinin düştüğünü belirtti.

Atmaca, "Burada hafif ticari ve normal araçları iç dış komple yıkıyor ve gerektiğinde motor yıkamada yapıyoruz. Eskiye göre işlerimizde durağanlık yaşanıyor. Piyasada yaşanan durgunluktan kaynaklı işlerimiz eskisi gibi değildir. Yaklaşık bir aydır işlerimiz durma noktasına gelmiş. Daha önce normal günde ortalama 5-6 araç yıkarken, şu anda bir veya iki tanede yıkasak memnunuz. Bu durgunluk sadece bizde değil, tüm piyasada var. Araç sahipleri de kirlenen araçlarını ya kendileri yıkıyor ya da 10 günde yıkattıkları araçlarını 20-25 günde yıkatıyorlar. Hususi araçları 200 liraya yıkıyoruz ve aracın büyüklüğüne fiyat artıyor. Tabi müşterilerde fiyat yüksekliğinden şikâyetçi oluyorlar. Kiracı olmadığımız için bu fiyatlar ancak bizi kurtarıyor ama kiracı olan arkadaşlarımız işleri daha zor." dedi.

"Millet kendi aracını kendi yıkamaya başladı"

Ekmeğini araç yıkayarak kazandığını belirten bir diğer oto yıkama esnafı Resul İpek ise, şu an işlerinin kötü durumda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çünkü eskisi gibi araç yıkamaları gelmiyor. Eskiden günde 10-15 tane araç yıkarken, şu anda ise 2-3 tane ancak yıkıyoruz. Araç yıkamaları bayağı azaldı. Sebebi ise artık millet araçlarını eskisi gibi kullanmıyor mu? Kontaklarını mı kapatmışlar? Tam olarak bilemiyorum. Hatta bazıları artık araçlarını kendileri yıkamaya başlamış durumda. Maliyetlerin yükselmesi de bunu etkiliyor. Daha önce 100 liraya araç yıkaması yaparken, şu anda 200 liraya hatta bazı araçlarını 300 liraya yıkıyoruz. Bunun sebebi ise daha önce 350 liraya aldığımız temizlik malzemesini şu anda bin 500 ila 2 bin lira arasında alıyoruz. Hem ürün fiyatları hem kira hem de işçilik maliyetlerinin artması yıkama fiyatlarının yükselmesine neden oldu."

 




Bu haber 263 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI