Bugun...



ARZU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun ani vefatı, Türk siyasetinde ve kamuoyunda derin bir üzüntü yarattı.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2023 20:19

ARZU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

TAŞKIN CİVELEK

1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır'ın Bahteri Köyü'nde dünyaya gelen Arzu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini aynı fakültede tamamladı.

 Kariyerine Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde Baş Mimar olarak başlayan Arzu, daha sonra kendi mühendislik ve mimarlık firmasını kurarak serbest meslek hayatına adım attı.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde fahri öğretim üyeliği görevini üstlenen Kutbettin Arzu, Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini de üstlendi.

 Aynı zamanda Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği gibi sosyal sorumluluk alanlarında da faaliyet gösterdi. Siyasi arenada da aktif bir rol üstlenen Arzu, 2015 yılında " Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı "olarak atanarak Türkiye'nin tarım ve hayvancılık politikalarının şekillenmesinde etkili oldu.

Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarına tatile gelen Kutbettin Arzu, maalesef tesisin havuzunda ölü bulundu.

Tesis çalışanlarının haber vermesi üzerine 112 sağlık ekipleri olay yerine intikal etti.

 Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk incelemede kalp krizi ihtimali üzerinde durulduğu belirtilse de kesin ölüm nedeni ancak otopsi sonucu belli olacak. Polis ise olayla ilgili tahkikat başlattı.

Arzu'nun ölüm haberi, Türk siyasetinde ve kamuoyunda büyük bir şok etkisi yaratırken, bir dönemi temsil eden bu ismin kaybı, birçok kişi için derin bir üzüntü kaynağı oldu.

Kutbettin Arzunun Cenazesi Yalova Devlet Hastanesi Morgu'nda yapılan Otopsi sonucu ölüm nedeninin "Kalp Krizi " olduğu ve cenazesinin bu gün havayoluyla İstanbul’a  daha sonra Diyarbakır'a götürülecek olan Cenazesi Bu Akşam Saat 21:00 de Diyarbakır Havaalanından alınıp

Çınar İlçesi İkizoluk aile mezarlığında defin edilecektir belirtildi. Taziyesi yarından itibaren Odabaşı Bal Camii taziye evind

"Güneydoğu Güncel  Ailesi" olarak Kutbettin Arzu'ya Allah'tan  rahmet: âilesine sabırlar diliyoruz.




Bu haber 3178 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI