Bugun...



Mukaddes Kur'an'a saldırılar Diyarbakır'da telin edilecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Avrupa ülkelerinde son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da kitlesel bir miting düzenleyecek. Vakıf yetkilileri, artan saldırılara karşı İslam ülkelerinin yöneticilerini göreve çağırdı.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 15:34

Mukaddes Kur'an'a saldırılar Diyarbakır'da telin edilecek

Başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e yönelik menfur saldırılar, dünya Müslümanlarının tepkisine neden oluyor.

Yaptığı kitlesel eylemlerle tanınan Peygamber Sevdalıları Vakfı da bu saldırılara karşı koyma adına Diyarbakır'da "Kur'an'a Saygı" temasıyla bir miting düzenleyecek.

Miting, bu pazar (30 Temmuz) günü saat 17.00'de Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, miting hakkında geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları tepkilerini göstermeye davet etti.

Son yüzyılda Avrupa'da yaygınlaştırılan İslam ve Müslüman düşmanlığının, Peygambere ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik açık ve alçak bir saldırıya dönüştüğünü belirten Akgönül, Fransa, Danimarka, İsveç gibi ülkelerde yaşananların sıradan, alelade gelişen fevri hadiseler olmadığına dikkat çekti.

Akgönül, " Peygamberi karikatürize edenler, Kur'an'ı yakanlar ne meczuptur ne de sarhoş. Bilakis, bunlar azılı kafirlerdir. Yaptıkları şey ise Allah'ın dinine ve Müslümanlara apaçık bir savaştır. Bu savaş; tek merkezden yönetilen, uluslararası bir sistemin örgütlü organizasyonudur. Bu gerçek, gizlenemeyecek kadar aşikârdır." dedi.

İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Akgönül, "Daha ne zamana kadar kutsallarınızın çiğnenmesine sessiz kalacaksınız? Daha ne gibi hakaretler sizi galeyana getirecektir? İslam ülkelerini yönetenlere düşen sorumluluk, Kur'an düşmanlarına karşı güçlü bir tepki ortaya koymaktır. Onlarla var olan siyasi, iktisadi ve askeri ilişkileri sonlandırmaktır. Sokaklar, meydanlar tepkiyi veriyor. Size düşen bu meydanlardan verilen mesajları uygulamaktır. Aç-susuz kalmaktan ya da çıkarlarınızın tehlikeye düşeceğinden korkmayın. Siz, yarın mizanda nasıl hesap vereceğinizi düşünün. İslam beldeleri işgal altındayken, oluk oluk Müslüman kanı akıyorken; Allah'a, O'nun Peygamberine ve mukaddes Kur'an'a alçakça saldırılar yapılıyorken mahkûm olduğunuz bu sessizliğiniz, hesap gününde de sizi mahkûm edecektir? Korkacaksanız ebedi mahkumiyetten korkun…" çağrısında bulundu.

 




Bu haber 857 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI