Bugun...



Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ücretli öğretmenlere kadroyla ilgili bir konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 11:27

Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil

 

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı TV programında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı.   

Öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını dile getiren Tekin, "1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'inin üzerindeki öğretmeni biz atamışız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerinin de mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istediğini dile getiren Tekin, "Atama da yapacağız zaten, burada problemimiz yok. 2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak." ifadelerini kullandı.

Daha önceki açıklamasında 68 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini, bu açıklamasının "68 bin atama olacak." anlamını taşımadığını, ikisinin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu vurgulayan Tekin, bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten." açıklamasını yaptı.

LGS tarihinde değişiklik yok

Bakan Tekin, 31 Mart yerel seçimlerinde iptal edilen bazı belde seçimlerinin 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tarihinde bir değişikliğe yol açıp açmayacağına ilişkin soruyu da yanıtladı.

Seçimlerin yapılacağı yerlerin görece nüfusun az olduğu yerler olduğuna işaret eden Tekin, "Biz zaten bu ilçelerimizde YSK ile ortak bir biçimde sınav takvimimize ve sınav güvenlik tedbirlerine uygun bir biçimde sınavı yapabiliriz, hiçbir sıkıntımız yok." açıklamasını yaptı.

"Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil"

Bakan Tekin, öğretmen atamalarında mülakat konusundaki bir soru üzerine, "Öğretmen adayına, 'Mülakat gibi mülakat yapacağım.' derken bir deneme dersine tabi tutmak istiyorum." dedi.

Bu konuda alacakları başka önlemleri de hatırlatan Tekin, "Bu konu böyle popülarite veya popülizme kurban edilecek bir konu değil." dedi.

Bakan Tekin, soru üzerine ücretli öğretmenlere kadroyla ilgili bir konunun gündemlerinde olmadığını, engelli öğretmen atamaları konusunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile henüz konuşmadıklarını, konuştuktan sonra açıklayabileceklerini sözlerine ekledi.




Bu haber 483 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI