Bugun...



Harran‘da Eylemci işçiler halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden eylemiyor etmeye başladı

Dicle Elektrik’te bazı taleplerle iş bırakma oturma eylemi başlatan bir grup işçiylelerle diyalog çalışmaları yürütülürken kurulmaya çalışılırken, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Arıza Onarım Bakım (11 AOB (Arıza Onarım Bakım) biriminden 11 eylemci işçisi, görev emrini yok sayarak işi bıraktı İşletmeyi işgal ederek görev çıkmıyor, Kurumu işgal eden işçiler, göreve çıkmak isteyen çalışanlara de engel olmaya çalışılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 00:03

Harran‘da Eylemci işçiler halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden eylemiyor etmeye başladı

Kesintisiz elektrik dağıtımı anlayışını benimseyen Dicle Elektrik, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden arızalara müdahalede gecikmelere neden olan bu olaya karışan Halkın can ve mal güvenliğini ciddi biçimde tehdit eden bu olay üzerine işçilerin Dicle Elektrik, bahse konu işçilerin iş akdini feshetmek zorunda kaldı.

Güneydoğu Anadolu’da’da bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerine dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’te bir grup işçinin başlattığı iş bırakma eylemi, çalışan bir grup saha işçisinin bazı taleplerle başlattığı oturma eylemi yer yer küçük gruplar halinde devam ederken, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Dicle Elektrik çalışanı 11 AOB çalışanı eylemci işçi, kurumu işletmeyi işgal ederek halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden ilgilendiren arızalara müdahale edilmesini giderilmesini engelleyerek. Dicle Elektrik’in diyalog taleplerini de ret edince güvenlik görevlileri tarafından binadan tahliye edildi. Ardından Dicle Elektrik, 11 işçinin iş akdini feshetti.

 Eylemci 11 işçinin Tüm diyalog yollarının kapanması üzerine şirket 11 çalışanın iş akdini feshedilmesi gündemde.

11 AOB çalışanı işletmeyi işgal etti

Dicle Elektrik’in Dağıtım hizmeti sunduğu  il ve ilçelerin bazılarında geçtiğimiz pazartesi günü başlatılan alkışlı oturma eylemine katılan işçilerin çok büyük çoğunluğu işlerine dönerken aksatmadan yaparken, küçük bir grup kesim ise verilen görev emrine karşı çıkmayı sürdürüyorlar ısrarla yerine getirmedi.

Eyleme katılan işçilerin taleplerine karşılık olumlu yönde aksiyonlar alan Dicle Elektrik, iş bırakarak elektrik dağıtım hizmetini aksamasına sebep olan işçilerin Bunun üzerine sağlanan tüm koşulların yanında, iyileştirilmesi istenen konularda da her türlü desteğin verileceğinin belirtilmesine ve görevinin hatırlatılmasına rağmen bilinçli olarak işi yapmamakta ısrar eden bir kısım çalışanın iş akdi feshettidildi.

Pasif eylemlerini sürdüren işçiler ile şirket yönetimi arasında müzakereler sürerken Bu sabah Harran İletme Şefliğinde görevli 11 Arıza Onarım Bakım (AOB) biriminde çalışan 11 işçi personeli, göreve işe çıkmayarak, ardından işletmeyi işgal etti çıkmayı reddetti. Dünden bu yana yaşanan ve halkın can ve mal güvenliğini ilgilendiren arızalara müdahalelerin gecikmesine neden olan çıkmayan işçiler, göreve çıkmak isteyen çalışanları da  engelledi. Tüm görüşme ve diyalog çabalarına rağmen olayın sonlandırılmaması üzerine güvenlik görevlileri binaya girerek eylemci işçileri buradan çıkarmak suretiyle kamu güvenliğini tehdit eden eylemi sonlandırdı. Ardından da sonuçsuz kalınca Dicle Elektrik, eylemci bu işçilerin iş akitlerini fesh etmek için harekete geçti.

 

“Tahammül edilemez boyuta ulaştı”

Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, yaşananlarla ortaya ciddi bir kamu güvenliği sorunu çıktığına dikkat çekerek, “‘’Can ve mal güvenliği açısından acilen giderilmesi gereken arızalar var. Dünden bu yana yaşananlar yüzünden bu arızalar giderilemiyor ve arızalar halkın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyuta ulaştı.  Burada işin yapılmasına engel olan bir kesim var maalesef. Personellerimizin Çalışanlarımızın daha iyi koşullarda çalışması için koşulları zorluyoruz ama halkın can ve mal güvenliği de önemli. Ne yazık ki durum artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaştı ve şirket bu işçilerimizin iş akitlerini feshetmek zorunda kaldı”’’ dedi.

 

 




Bu haber 505 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI