Bugun...



Adana'da depremzede genç kıza çeyiz desteği

Adıyaman'da evlenmek isteyen depremzede genç kızın çeyizini Adana'da Cami İmamı ve eşi kampanya ile imece usulü topladı.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 17:02

Adana'da depremzede genç kıza çeyiz desteği

 

 

Adıyaman'da evleri hasar alan ve maddi durumu nedeniyle de evlenmekte zorlanan genç kıza yapılan çeyiz yardımı Adana'dan yola çıktı.

Genç kızın tüm eşyaları hayırseverler tarafından alınırken, düğün olduğunu duyan hayırsever vatandaşlar ise hiç tanımadıkları çiftin düğününde takı takmak için adeta seferber oldu.

Cami görevlileri yuva kuracak ihtiyaç sahibi depremzede genç kızın çeyizini gönüllü hayırseverlerle birlikte hazırladı.

İkindi namazını kıldıran Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk gösterilen hassasiyete değinerek çok kıymetli ve takdire şayan olduğunu söyledi.

"Hayati ihtiyaçlardan biri de evliliktir"

Kılınan namazın ardından yaptıkları hayır ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayı hem cami cemaatine hem de cami imamı ve görevlilerine teşekkür eden Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, "Bazı hassasiyetlerimiz azaldığı bir dönemde İnce Cami görevlilerimizin, sizin gösterdiğiniz bu hassasiyet dikkate şayan ve övgüye layıktır. Ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor. Hayati ihtiyaçlardan biri de evliliktir. Her ne kadar depremler veya savaşlar olsa da bu bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyacın giderilmesi lazım. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi olan kız kardeşlerimizin çeyiz ihtiyacı da ciddi manada bir ihtiyaçtır. Orada her şeyini, malını, mülkünü kaybetmiş; eşini, dostunu, çevresini kaybetmiş kardeşlerimiz için bu ihtiyaç daha elzemdir çünkü masrafı ikiye üçe katlıyor. İnşallah onların yaralarına melhem olmak ihtiyaçlarına bir katkı da biz sunmak için böyle güzel bir hareket yapıldı. Hocalarımı ve siz cemaatimi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Çeyiz eşyasının toplanmasında büyük çaba gösteren İnce Cami imamının hanımı Birgül Korkut, hem depremzede olan hem de Adana'da ağır bir hastalık tedavisi gören genç kızın çeyizini Adıyaman'a götürüp teslim ettiklerindeki mutluluğun kendilerine yeterli olacağını kaydetti.

Bir genç kızın çeyizinde ne bulunması gerekiyorsa temin ettiklerini ifade eden Korkut, "Her şeyi dört dörtlük oldu elhamdülillah. Herkesten Allah razı olsun. Bu şekilde kızımıza psikolojik destek olmak amacıyla böyle bir çabamız oldu. Kızımızın hastalığını biraz daha iyi seviyeye getirmek için bu şekilde yaptık ve çok şükür oldu. Eşimden de Allah razı olsun, onun da çok büyük destekleri oldu bu konuda." diye konuştu.

"Ailesindeki ve ondaki mutluluğu görürsen bana yeter"

Depremde genç kızın ailesiyle oturduğu evin kullanılmaz hale geldiğini vurgulayan Korkut, şunları kaydetti:

"Evleri yıkılma seviyesinde kullanılmayacak halde ve babasının maddi olarak hiçbir şekilde durumu yok. Bir tane hayvanı var onla geçiniyor ve duyduk ki hayvanını satıp kızına eşya alacak. Bu da beni daha çok tetikledi bu iş için. Zaten onunla geçimini sağlamaya çalışıyor. Bir de evleri artık kullanılmayacak seviyede, bu yüzden daha çok çabaladık. Arabamızı süsledik, eşyasını dün kartonlara kattık. Gelinlik heyecanını yaşasın, ondan çok ben de heyecanlıyım. Ona elimden geldiğince daha çok nasıl yardımcı olabilirim daha çok nasıl mutlu edebilirim onun derdine düştüm ve çok şükür elimizden geldiğince yaptık. Onun mutluluğunu gördüğüm zaman, inşallah daha çok mutlu olacağım. Ben ondan daha fazla heyecanlıyım, ailesindeki ve ondaki mutluluğu görürsen bana yeter."

Çeyiz yardımı için aileye yardımcı olan İnce Cami Müezzini Cumali Korkut ise, "Ailemiz zaten depremzede. Bu vesileyle 6 Şubat depreminde vefat edenlere de Rabbim rahmet eylesin, yaralı olarak kurtulanlara, sakat kalanlara Rabbim Şafii ismi ile şifalar ihsan eylesin. Hepimizin derinden yaşamış olduğu bir hadiseydi." dedi.

"Emeği geçen herkes, tepeden tırnağa dua ile donatılacak diye düşünüyorum"

Yardımda bulundukları genç kızın akrabaları olduğunu ve durumunu Adana'ya tedavi için geldiklerinde öğrendiğini söyleyen Cumali Korkut, şu ifadeleri kullandı:

"Kızımızın nişanlı olduğu, maddi durumlarının olmadığı ve hastalığının da nüks etmesi sonrasında ise patoloji sonucunun olumsuz, karamsarlık içerecek sonuçlar çıkarması nedeniyle yardımda bulunmaya karar verdik. Bu vesileyle biz kızımızın a'dan z'ye çeyizini kendi cebimizden karşılayamazdık. Eşimle ve çocuklarımla istişare edip böyle bir yola koyulduk. Görüyorsunuz bir arabaya sığmayacak kadar eşya topladı ve bugün yola çıkmak üzere hocamız da geldi, cami cemaatimizde katıldı. Bizi destekleyenler, burada bulunan ve bulunamayanlar arkamızdan dua ettiler. Elhamdülillah dualarla yükledik, dualarla yola çıkacağız inşallah. En az ailemiz kadar, ailenin çeyizle karşılaşacağı zamanda vereceği tepkiden, heyecandan daha fazla heyecan sarmış durumda bizi. Dolayısıyla emeği geçen, maddi, manevi, psikolojik olarak zerresinden küresine kadar emeği geçen herkes, tepeden tırnağa dua ile donatılacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Bu anlamda yükleme konusunda bizi yalnız bırakmayan, ilçe müftümüze, yüklemede yardımcı olan görev arkadaşım Nurullah hocama, organizasyonun mimari olan hayat arkadaşım kıymetli eşime, çocuklarıma ve bu anlamda eşimin arkadaşlarına çünkü onların ciddi faydaları ve katkıları oldu. Eşimin arkadaşlarını bu durumu Whatsapp durumlarında paylaştılar. İsmi aklıma gelmeyen güzel insanlara, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birlerini bin eylesin, dini mubin İslam'a hizmetkar eylesin."

Çeyiz eşyalarının katıldığı araç dualarla Adıyaman'a doğru, genç kıza teslim edilmek üzere yola çıktı.

 




Bu haber 495 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI