Bugun...



Diyarbakır'daki Okul öğrencilerinden Filistin yararına kermes

Diyarbakır'daki okullarda başlayan Filistin'e yararına kermes çalışmaları, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile 1071 Malazgirt Anadolu Lisesinde devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2023 19:46

Diyarbakır'daki  Okul öğrencilerinden Filistin yararına kermes

Yaklaşık 3 aydır işgal rejiminin uyguladığı soykırım karşısında zor günler geçiren Gazze halkı için dünyanın dört bir yanında yapılan destek gösterilerinin yanı sıra yardım çalışmaları gün geçtikçe artıyor.

Diyarbakır'da bazı okullarda başta kermes olmak üzere farklı şekillerde başlatılan yardım seferberliğine Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile 1071 Malazgirt Anadolu Lisesi de katıldı.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri evlerinde hazırladıkları kek, pasta ve tatlı çeşitlerini okul binası içerisinde açtıkları stantlarda sergiledi, Filistin yararına satışa sundu. Bazı öğrenciler de ev kumbaralarında biriktirdikleri paraları Gazze'ye ulaştırmak üzere okul idaresine teslim ederek örnek teşkil edecek davranışta bulundu.

Muhammed Salih Baz

"Tek gayemiz, Filistin ve diğer coğrafyalarda zulüm gören kardeşlerimize bir derman olabilmektir"

Başlattıkları yardım kermesi hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilerden Muhammed Salih Baz, "Bu kermesi kurmamızın amacı yeme içme değil, Gazze'ye yardım göndermektir. Gazze'deki kardeşlerimiz ölürken biz burada boş duramazdık. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi olarak bu çalışma bizim için önemlidir." ifadelerini kullandı.

Baz, "İsrailin kullandığı fosfor bombaları, nükleer ve atom bombaları kadar güçlüdür. Fosfor bombaları havada parçalanarak yere saçıldığında bin 200 santigrat dereceye ulaşıyor. Dünyanın en tehlikeli bombalarından biridir. Birleşmiş milletlerin maddelerine göre yasaklı bomba türüdür." dedi.

Muhammed Zeren

Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağına vurgu yapan Muhammed Zeren, "Allah-u Teala 'Müminler kardeştir' ayetini buyurmuştur. Müslümanlar olarak devlet yöneticileri gibi tembel olamazdık. Veli ve öğretmenlerimizin de katkılarıyla Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu olarak diğer okullarda olduğu gibi bizde bir kermes düzenledik. Allah herkesten razı olsun." şeklinde konuştu.

İsmail Aslan

Kermeslerinin, Filistin'de zulüm altında olan Müslümanların bir nebzede olsa acılarını gidermek için göstermiş oldukları çabanın bir göstergesi olduğunu söyleyen İsmail Aslan, "Diğer dünyada bu vebalin altında kalmamak için çabalıyoruz. Tek gayemiz, Filistin ve diğer coğrafyalarda zulüm gören kardeşlerimize bir derman olabilmektir." diye belirtti.

Ali İmran Nazik

"Her zaman Filistin'in yanında duracağız ve bunu söylemekten de çekinmiyoruz"

Gazze, şu an mazlum olduğunu ve tüm dünyanın Gazze'ye karşı birleştiğini dile getiren Ali İmran Nazik, "Bizler de Gazze'nin yanında olduğumuzu dilimizle, kalbimizle ve gücümüzle ifade ediyor, Gazzeli kardeşlerimizin ayakta kalabilmesi için yardımda bulunuyoruz. Müslümanlar olarak bir sorumluluk bilincimiz var. Allah'ın karşısına çıktığımızda 'orada kardeşleriniz öldürülürken ne yaptın?' sorusuna hesap verebilmek için böyle bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Abdulaziz Buhtaçkıray

Abdulaziz Buhtaçkıray ise şu ifadelere yer verdi:

"Herkesin bildiği üzere Filistin 3 aydır saldırılara uğruyor. Bizler de okul olarak kermes düzenlemeye karar verdik, Filistin'e maddi yardımda bulunmak istedik. Çok şükür büyük bir katılım oldu. Her zaman Filistin'in yanında duracağız ve bunu söylemekten de çekinmiyoruz. Velilerimiz büyük bir katılım gösteriyor. Allah onlardan razı olsun. Filistin kurtuluşa erene kadar bizler de çabamızı gösterecek, maddi ve manevi katkılarımızla Filistin'in yanında olacağız inşallah."

Merkez Bağlar ilçesinde 1071 Malazgirt Anadolu Lisesi öğrencileri de okul bahçesinde kermes açarak Filistinli Müslümanlara olan kardeşlik bağını haykırdı.

Kermesten elde ettikleri geliri Gazze'ye ulaştırmak üzere Diyarbakır Umut Kervanı yetkililerine teslim eden öğrenciler, katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

 




Bu haber 608 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI