Bugun...



Halk: İslam ülkelerinin liderleri Filistinli Müslümanlar için artık harekete geçmeli

Gazze'de yaşanan siyonist zulmün tek sebebinin Müslümanların birlik içinde olmamalarından kaynaklandığını belirten vatandaşlar, halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerinin Filistinli Müslümanlar için artık harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 00:25

Halk: İslam ülkelerinin liderleri Filistinli Müslümanlar için artık harekete geçmeli

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'nin tüm camilerinde olduğu gibi Batman'da da cuma namazına müteakip mazlum Filistin halkı için dualar edildi.

Gazze'de siyonist işgal rejiminin soykırımına uğrayan Filistinlilere yaptıkları duanın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar çocuk, kadın, yaşlı on binlerce Filistinli Müslümanı katleden işgal rejimine tepki gösterdi.

Siyonistlerin mazlum Filistin halkına yönelik soykırımının Müslüman halkların dağınıklığından kaynaklandığını belirten Batmanlılar, birlik çağrısında bulundu.

Özellikle Gazze'deki zulmün sona ermesindeki en büyük görevin halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine düştüğünü vurgulayan halk, siyonistlerin mallarına yönelik boykotun devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Murat Alp

"En büyük vebal İslam ülkelerinin liderlerindedir""

Filistin'de yaşanan zulmün sona ermesi için Müslümanların bir ve beraber olması gerektiğini belirten Murat Alp, "Müslümanlar dünyevi değil uhrevi düşünmesi lazım. Allah ve Resulünün emrinde olması lazım. Dikkat edin; HAMAS mücahitleri şu anda dünyaya İslam'ı öğretti. Sabrı öğretti. Mücadeleyi öğretti ve İslam'ın nasıl zafer elde edeceğini ve merhametini bütün dünyaya ilan etti. Bütün İslam âleminin bir araya gelmesi, maddi ve manevi destek vermesi ve İslam ülkelerinin artık harekete geçmesi lazım. Çünkü şu anda en büyük vebal onlarındır." dedi.

Cemalettin Gözkeser

"Laf değil icraat lazım"

İslam ülkelerinin liderlerinin Filistin meselesinde çok korkak davrandıklarını kaydeden Cemalettin Gözkeser, "Filistin'de yapılan zulüm, baskı ve katliamlara karşı İslam ülkelerinin cumhurbaşkanları, başkanları ve liderleri baştan beri mücadele etselerdi belki bu katliamlar yapılmaz ve sorun çözüme kavuşmuştu. Ama her nedense İslam ülkelerinin liderleri çekingen ve korkak davranmaktadırlar. Boykot vatandaşları uyandırmaktır ve katkısı da vardır. Yalnız çözüm konusunda yeterli değildir. Allah Teâlâ bütün İslam âlimleri ve liderlerini bu konuda uyandırsın. Sadece lafla değil, el birliğiyle icraatla çözüm için katkı sunmaları lazım." diye konuştu.

Mehmet Cüneyt Kavşut

"Kardeşlerimizin desteğimize ihtiyacı var"

Cenabı Allah'ın Müslümanların birlik içerisinde olmalarını istediğine dikkat çeken Batman eski İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut ise şöyle dedi:

 

"Eğer bugün israil Müslümanlara ve Filistinli kardeşlerimize zulüm ediyorsa, bunun esas sebebi birlik içerisinde olamayışımızdır. Zaaf içerisinde olmamızdır. Cuma namazından sonra dua edildi ve bu kavli dua deniliyor. Sözle dua edelim ama fiili dua da etmeliyiz. Yani kardeşlerimizin desteğe ihtiyaçları vardır. Birlik içerisinde olmamıza ihtiyaçları vardır. Çalışmalarımıza ihtiyaçları vardır. Rabbim Filistinli kardeşlerimizi kısa sürede bu durumdan kurtarsın."

Ceyhan Ağduk

"Katledilen masum çocukların ne suçu var?"

Gazze'deki soykırımın tüm insanlığa karşı yapılan bir soykırım olduğuna vurgu yapan Ceyhan Ağduk, "Filistin'de yapılan soykırım aslında hepimize yapılan bir soykırımdır ve katliamdır. Sadece oradaki insanlığa değil bütün insanlığa yapılan bir katliamdır. Katledilen masum çocuğun ne suçu var? Kadınların ne suçu var? Hastaların ne suçu var? Siyonistler hastaneleri bombalıyor. Ülke yöneticilerinin görevi orada yaşanan zulmü sonlandırmaktır." ifadelerini kullandı.

Hanefi Damlayıcı

"Her şeyimizle onlara yardım etmeliyiz"

Siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki gösteren bir diğer vatandaş Hanefi Damlayıcı da şunları kaydetti:

"Bütün Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerekmektedir. Filistinliler kardeşlerimizdir. Kudüs Peygamberler şehridir ve bütün Müslümanların kutsal yeridir. Hepimiz canımız, malımız ve her şeyimizle oraya yardım etmemiz gerekiyor. Rabbim onlara yardım etsin ve rahmetiyle muamele etsin. Müslümanların Gazze'ye küçük büyük demeden maddi yardımla bulunmaları gerekir ve hep beraber dua etmeliyiz."




Bu haber 646 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI