Bugun...



DİCLE ELEKTRİK ŞIRNAK'IN ELEKTRİK ALTYAPISINI GELECEĞE HAZIRLIYOR:TOPLAM YATIRIM 5 MİLYAR TL'Yİ AŞACAK

Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde yer alan ve özelleştirme süresince enerji alt yapı ve teknolojik dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere yaklaşık 2,2 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 14:12

DİCLE ELEKTRİK ŞIRNAK'IN ELEKTRİK ALTYAPISINI GELECEĞE HAZIRLIYOR:TOPLAM YATIRIM 5 MİLYAR TL'Yİ AŞACAK

Şırnak’ta yeni bir yatırım yılını hayata geçiren şirket, 2024 yılında 3,1 milyar TL daha şebeke alt yapı yenileme ve güçlendirme çalışmalarını tamamlayacak. On yılda yaptığı yatırımın 1,5 katını daha bir yılda yaparak şehirdeki toplam yatırımını 5,3 milyar TL’ye çıkaracak. Yatırımla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Bu yatırımımızla birlikte şehir ve kırsal bölgelerdeki şebekelerin 30 yıllık talebi karşılayacak seviyeye ulaştıracağız. Böylece, gerçekleştirilecek olan bu yatırımlar ile Şırnak’taki elektrik kalite parametrelerini standartların üstüne çıkartacağız.” dedi.

Dağıtım bölgesindeki faaliyetlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın gözetiminde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun düzenlemeleri ile gerçekleştiren Dicle Elektrik, bu sene Şırnak’ta 10 yılda yapmış olduğu yatırımın 1.5 katı büyüklüğünde yatırım gerçekleştirecek. Daha önce gerçekleştirilen yaklaşık 2,2 milyar TL’lik yatırımla en büyük payı şebeke güçlendirmeye ayıran dağıtım şirketi, yapacağı yeni yatırımlarla kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonunu pekiştirmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar yapılan yatırımların 1,5 katı

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, yaptığı açıklamada özellikle il ve ilçe merkezlerinde hızlı yapılaşma nedeniyle ciddi bir enerji ihtiyacının ortaya çıktığını vurguladı. 2024 yılı için planlanan 3,1 milyar TL'lik yatırımla birlikte toplam yatırımın 5,3 milyar TL’ye ulaşacağını işaret eden Arvas, oluşan enerji ihtiyacını karşılamak üzere yeni elektrik şebekelerinin kurulacağını söyledi.

30 yıllık talebi karşılayacak

Genel Müdür Arvas, “Bu yatırımımızla birlikte şehir ve kırsal bölgelerdeki şebekelerin 30 yıllık talebi karşılayacak seviyeye ulaştıracağız. Planlanan yatırımlar talepleri karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda şehir şebekeleri ve enerji nakil hatlarında ring şebekeleri oluşturarak arıza ve kesintilerin azaltılmasını sağlayacak. Böylece, gerçekleştirilecek olan bu yatırımlar ile Şırnak’taki elektrik kalite parametrelerini standartların üstüne çıkartacağız.” dedi. Arvas, kırsal alanlardaki yetersiz aydınlatma şebekelerine de dikkat çekerek yapılacak aydınlatma yatırımları ile bu sorunların da giderileceğini ifade etti.

Şırnak için ciddi bir kazanım

Şirketin 2024 yılında 6 ilde 10,9 milyar TL yatırım yapacağını bildiren Yaşar Arvas, “Hedeflenen toplam yatırım tutarının 3,1 milyar TL’si sadece Şırnak’ta planlanan yatırımlar için harcanacak. Bu, ilimiz için ciddi bir kazanımdır. Dicle Elektrik sadece bir enerji dağıtım şirketi değil, bölgenin en büyük yatırımcısı konumundadır. Enerji arz güvenliğini korumak adına gelecekte ihtiyaç duyulacak enerji miktarını ön görerek gerçekleştireceğimiz bu yatırım ile şehirlerimize değer katmayı hedefliyoruz.’’ dedi.




Bu haber 366 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI