Bugun...



Eğitim Emekçilerinin Promosyon Sorunu Meclis Gündeminde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN'e Cevaplaması Uzere Mecliste, Cizre'deki Eğitim Kurumlarına Yapılan Uzun Vadeli Promosyon Anlaşmalarına İlişkin Sorular Yönetildi

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2024 10:17:34 Tarih: 12-01-2024 10:12

Eğitim Emekçilerinin Promosyon Sorunu Meclis Gündeminde

 

 

Yasin GÜLER - Şırnak Milletvekili Nevroz UYSAL ASLAN, Cizre'deki eğitim emekçilerini etkileyen uzun vadeli promosyon anlaşmalarını gündeme taşıdı. Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan 5 yıllık sözleşme ve düşük promosyon ödemesi tepkilere neden olurken, UYSAL ASLAN, Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN'e şu soruları yöneltti;

1. Ülke genelinde 3 yıllık sözleşmeler yapılırken, Cizre'de eğitim emekçileri için neden 5 yıllık bir sözleşme imzalanmıştır?
2. Şırnak ve diğer ilçeler kıyaslandığında promosyon sözleşmesinde belirlenen süre ve ödeme miktarı arasındaki ciddi farkın nedeni nedir?
3. Eğitim sendikalarının yetkililer ile yaptıkları görüşme ve konuya ilişkin yaptıkları basın açıklamalarına rağmen, promosyon anlaşmasında neden güncellemeye gidilmemiştir?
4. Cizre’deki eğitim sendikaları tarafından Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne maaş ödemesi yapan kamu bankasının sözleşmeyi ihlal ettiği bildirilmiş midir? Bildirilmiş ise bu bildirimin gereği olarak Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nasıl bir çalışma yapmıştır?
5. Cizre’deki kamu bankasının promosyon sözleşmesi için yapılan toplantıya katılmadığı iddiaları doğru mudur?
6. Bakanlığınız bünyesinde yapılan promosyon sözleşmelerinde yapılabilecek usulsüzlükleri ve rantı önleyici denetim yapılmakta mıdır?
7. Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan promosyon sözleşmeleri denetlenmiş midir? Denetlenmedi ise neden?
8. Şırnak ve ilçelerinde çok daha az personele sahip kurumlar, 20-25 bin TL’lik promosyon sözleşmeleri yaparken 2500 personele sahip Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü neden bu sözleşmeleri kabul etmektedir?
9. Cizre ilçesinde promosyon sözleşmelerinin ranta dönüştürüldüğü iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma yürütülmüş müdür? Yürütülmüş ise akıbeti ne olmuştur? Rant iddialarına ilişkin bir soruşturma yürütülmemiş ise nedeni nedir?
10. Eğitim emekçilerinin promosyon sorununu çözüme kavuşturmak ve usulsüzlük iddialarının önüne geçmek adına Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı gibi bakanlığınız, merkezi bir sözleşmeye neden geçmemektedir?




Bu haber 607 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI