Bugun...



Erdoğan: Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batı'ya öğreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'teki provokasyon için "Bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2023 17:57

Erdoğan: Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batı'ya öğreteceğiz

AK Parti İstanbul Teşkilatının bayramlaşma programına canlı bağlantı ile katılarak yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbinin aynı manevi iklimde huzur ve sükûn bulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ancak İslam ve insanlık düşmanları, polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar 'fikir özgürlüğü' kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak, tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlarıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz."

"Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır"

Dili, rengi, kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı'nın yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın timsali olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır. Bayram komşumuzu, akrabamızı ve yardıma muhtaç olanı gözetmektir. Bayram, birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi kuvvetlendirmektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bayramda 7'den 77'ye milletin tamamının bir kardeşlik seferberliğine çıktığını görmekten memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, dargınlıkların bir tarafa bırakıldığı, küslerin barıştırıldığı, küçüklerin sevindirildiği, büyüklerin gönüllerinin alındığı, gariplerin elinden tutulduğu, yetim ve öksüzlerin gözyaşlarının silindiği, kimsesizlerin kapısının çalındığı bu bayram günlerinde 85 milyon olarak hep beraber millet varlığını daha da güçlendirdiklerini söyledi.

 




Bu haber 647 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI