Bugun...



Esnaftan sıcak havada ilginç yumurta deneyi

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının yaşandığı Malatya’da bir esnaf, dükkânının önünde yaptığı deneyde, yumurtalardan biri 20 dakikada pişerken diğer yumurta ise 2 saatte ancak haşlandı.

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2023 19:33

Esnaftan sıcak havada ilginç yumurta deneyi

Hava sıcaklarının bu sene zirve yaptığı Türkiye’de özellikle doğu ve güneydoğu illerinde kavurucu sıcaklar sürüyor.

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının yaşandığı Malatya’da da termometreler 43 dereceyi gördü.

Dünyanın ilk “Ayakkabı Profesörü” patentine sahip Malatyalı ayakkabı tamircisi Mehmet Ceyhan da dükkanının önünde ilginç sıcak hava deneylerini gerçekleştirdi.

Ceyhan, yumurtalardan birini teneke kapağın içine kırarken diğer yumurtayı da su dolu kaba koyarak güneşin önüne bıraktı.

Kızartılmaya bırakılan yumurta 20 dakikada pişerken, haşlanmış yumurta ise 2 saatte pişti.

Bu deneyi yaşadıkları hava sıcaklığının etkisini göstermek için yaptığını belirten Ceyhan, “Malatya bu günlerde hava sıcaklığı 42-43 dereceyi görüyor ancak barajlarda nem oranından kaynaklı sıcaklığın etkisi 50-52 dereceye kadar çıkıyor. Biz de bu sıcak havada bir deney yapmak istedik. Bir teneke kapağına bir yumurta kırıp yere bıraktık. Yerin ve havanın sıcaklığıyla yumurta 20 dakikada pişti. Birde yumurta haşlama deneyi yapalım dedik. İçerisinde su bulunan bir kavanozun içerisine bir yumurta koyup sıcak havaya bıraktık. O da 2 saatte rafadan olarak pişti. Bunu sadece Malatya’da havaların ne kadar sıcak olduğunu insanlara göstermek için yaptık. Rabbim bu sıcak havada çadırlarda, konteynerlerde kalan vatandaşların yardımcısı olsun. Gerçekten çok sıcak ve bunaltıcı bir hava var.” diye konuştu.

 




Bu haber 459 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI