Bugun...



Diyarbakır'da Çınar ve Mazıdağı İlçelerinde Büyük Yangın: Sezgin Tanrıkulu, Yetkililerden Bilgi Bekliyor

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Yangının Boyutları ve Müdahale Çalışmaları Hakkında Endişeli

facebook-paylas
Güncelleme: 21-06-2024 02:26:46 Tarih: 21-06-2024 02:19

Diyarbakır'da Çınar ve Mazıdağı İlçelerinde Büyük Yangın: Sezgin Tanrıkulu, Yetkililerden Bilgi Bekliyor

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mazıdağı ilçesi arasında çıkan yangın, bölgede endişe yaratmaya devam ediyor. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yangının şiddeti ve etkilediği alanlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, Diyarbakır Valiliği ve Çınar Kaymakamlığından henüz resmi bir açıklama alamadıklarını belirterek, yangının boyutları ve müdahale çalışmalarıyla ilgili güncel bilgilerin eksikliğinden endişe duyduklarını dile getirdi.

TBMM üzerinden yetkililere ulaşmaya çalıştığını ancak sonuç alamadığını aktaran Tanrıkulu, "Böylesine büyük bir yangın yaşandığında halkın doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Ancak şu an ne yangının büyüklüğü hakkında net bir bilgiye sahibiz, ne de yangınla ilgili güvenilir verilere erişebiliyoruz" şeklinde konuştu. 

Yangının kontrol altına alınması için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, yetkililerin bu konuda etkin bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, yangının çevreye ve yerleşim yerlerine olan olası etkilerinin de endişe verici olduğunu ifade etti.

Kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunun yetkililere ait olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, bölgedeki vatandaşların ve yangın söndürme ekiplerinin güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.




Bu haber 636 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI