Bugun...



BİR YANDA SAVAŞ BİR YANDA FESTİVAL

Şehir Araştırmacısı Mehmet Ali Abakay, Gazze ve Israil İşgal Güçleri arasında fiilî olarak devam eden savaş sebebiyle Festivalin ertelenmesi gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2023 00:01

BİR YANDA SAVAŞ BİR YANDA FESTİVAL

M. Zeki Özer- Özel Haber

Gazetemiz Yazarı ve Şehir Araştırmacısı Mehmet Ali Abakay, Gazze ve İsrail İşgalci Kuvvetleri arasındaki savaş nedeniyle ertelenmesinin ya da konserlerin iptalinin gerektiğine dikkât çekti:

Günümüzde bir tabiî afet olduğunda festivaller eğlence ağırlıklı olduğu için erteleniyor. 2022'de Sur Kültür Festivali, Maden Ocağı Faciası sebebiyle son iki gün iptal edildi.

Bu şekilde özel durumlarda kimi eğlence ağırlıklı programların iptali söz konusudur. Diğer kapalı salon ya da konferans gibi programların ertelenmesini söz konusu olmamalı.

Bir yanda kan, vahşet, gözyaşı varken bir yanda eğlencenin ne gelenekte ne değerlerde kendisine yer bulur.

Yetkilileri bu konuda duyarlılığa davet eden Şehir Araştırmacısı Mehmet Ali Abakay, "Olması ve kabul edilmesi  gereken bu teklifi gazeteniz aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biliyoruz ki nerede mazlum varsa ezilen varsa yüreğimizin bir kenarı kanar, durur. Bu savaş ve savaşın işgal güçlerinin vahşeti canlı canlı yayınlanırken, sosyal medyada ön plânda yer alırken gençlerin müzikle eğlenceyle alakasını kurmak mümkün değildir. Şehir gençleri, konserlere giderken kan ve gözyaşı beraber akarken, vahşetle katliamlar devam edecek. Konserler ertelenir ya da iptal edilirse savaş duracak mı? Hayır, böyle bir sorunun cevabı olmamalı. İnsan olmanın gereği, bir yerde afet ya da olağanüstü durum olursa nişan, düğün ile toplantı iptal edilirdi.

Bir mahallede ya da ilçede vefat eden biri olduğunda her türlü insanı biraraya getiren etkinlik, dar kapsamlı hale getirilirdi. Ölen komşumuz ise evde radyo açılmazdı, saygıya binaen ev, cenaze evinden farksızdı.

Bu gün katliama uğrayan Gazze Şeridi'ndeki insanın feryadına sessiz kalan dünya, kendi geliştirdiği sistematik kıyımla 2.500.000 Nüfuslu bir şehri taş üstünde taş, vücut üzerinde baş kalmayacak tarzda yok etmeye azimli.

Yetkililerden bu eğlence ağırlıklı programların iptalini bekliyoruz  sözleşmeler yapılmış olsa dahi etkinliklerin farklı zamanlara ertelenmesi mümkündür.Bu insanî yaklaşıma katkı bekliyoruz, Sivil Toplum Oluşumlarını teklifimizi desteklemesini istiyoruz. Bir yerde deprem, sel gibi afetler olduğunda millî yas nasıl ilan ediliyorsa aynısı gerçekleşmelidir." 

Şehir Araştırmacısı Mehmet Ali Abakay, Israrla konserlerin ertelenmeme hususunda bulunan olursa gençlerin bu konser etkinliklerine fazlasıyla katılım göstermeyeceğini belirtti.

Bu teklifin ne derecede ses getireceğini zaman gösterecek. Festival, ayın 14'ünde başlayacakken kimi eğlence-konser gibi etkinliklerin olup olmayacağı merakla bekleniyor.




Bu haber 5242 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI