Bugun...



Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, fuarın kentte hayvancılık ve tarımının gelişimine katkı sunacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 17:25

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

 

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı yapıldı. Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde 314 marka ve firmanın katıldığı fuarın açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Van Büyükşehir Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Erbil Valisi Omêd Xoşnav, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, çevre il ve ilçelerin ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, tarımın Mezopotamya’da başladığını anımsatarak, “Bize düşen tarımın coğrafyasını, tarımın gastronomisini,  tarımın turizmini geliştirmek. O günden bize kalan bu değeri gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biri olmalı” diye konuştu.

Hatun: Tahribatı şimdi daha net görmekteyiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ise, yerel seçimlerde halkın büyük bir özveriyle iradesine sahip çıktığını söyledi. Hatun, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi bu göreve layık gördükleri için halkımıza teşekkür ederiz. 8 yıldır tüm belediyelerimiz kayyumların elindeydi. Onların bıraktığı tahribatı şimdi çok daha net bir biçimde görmekteyiz. İmardan altyapıya kadar, dış ilçelerdeki tarım işlerinden şehir içi ulaşıma kadar, halkın yararına olabilecek tek bir şey yapmış değiller.”

‘El ele verip sorunlarımızı özveriyle çözeceğiz’

 

Halka hizmeti kentin her köşesine taşıyacaklarını kaydeden Hatun, “Çözülemeyecek sorun yoktur. Biz tüm sorunlarımızı STK'larımızla birlikte çözeceğiz. Biz halkımızla ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak el ele verip sorunlarımızı büyük bir özveriyle çözeceğiz. Van, Mardin ve diğer kentlerdeki belediyelerimizle birlikte ortaklaşarak sorunlarımızı çözme iradesi gösterme çabası içinde olacağız” dedi.  

‘Fuar tarım ve hayvancılığa katkı sunacak’

DTSO ve Mezopotamya Fuarcılık’a fuarı açtıkları için teşekkür eden Hatun, şöyle konuştu: “Bu fuar şehrimizde hayvancılık ve tarımının gelişimine katkı sunacaktır. Mezopotamya toprakları bugün de çok bereketlidir. Dicle ve Fırat nehirleri tarih boyunca hep akmıştır ve bu nehirlerin çevresinde yaşam bugüne kadar hiç kesilmemiştir. Diyarbakır da böyledir. Onun için buğday da insanlık için ilk burada toprağa ekildi. Yaklaşık 30-40 yıldır halkımız toprağı işlemekten uzaklaşmış. Bu politika halkın değil, devletindir. Biz bu sorunu kentteki sivil toplum örgütleriyle çözmek için çalışacağız. Halkımızın gelişen teknikten yaralanıp topraktan daha iyi verim alabilmesi için bu tür fuarların çoğalması gerekiyor. Üzerimize ne düşüyorsa biz yapmaya hazırız.”  

Konuşmaların ardından fuarın aşılış kurdelesini kesen Hatun ve beraberindekiler, fuarda stantları gezdi.

 




Bu haber 619 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI