Bugun...



Bitlis'te Gazze için konvoy ve basın açıklaması yapıldı

İşgal çetesinin Refah'a düzenlediği saldırı sonrası yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Bitlis'te araç konvoyu düzenlenerek, basın açıklaması yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2024 01:10

Bitlis'te Gazze için konvoy ve basın açıklaması yapıldı


    

 

Köklü Değişim öncülüğünde yapılan ve Bitlis'teki STK'ların destek verdiği araç konvoyu ve basın açıklamasında, Gazze'deki soykırımın durdurulması için harekette geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Tatvan'da bir AVM'nin önünde toplanan kalabalık, burada yaptığı basın açıklamasının ardından oluşturdukları konvoy ile Bitlis merkeze hareket etti.

Bitlis merkez valilik önünde toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirerek işgal çetesi aleyhinde slogan attı.

"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Kahrolsun İsrail", "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atan kalabalık, yaşanan soykırıma tepki gösterdiler.

Burada bir konuşma yapan Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekerek, meydanları boş bırakılmaması gerektiğini söyledi.

ÖZGÜR-DER Bitlis Temsilcisi Sinan Kranşal ise, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nın bugün küresel intifada olarak tüm dünyaya yayıldığını, bugün bir arada olmaları, Aksa Tufanı'nın bereketi olduğunu ifade etti.

Bedel ödemeden, çaba göstermeden Allah'ın yardımının gelmeyeceğini vurgulayan Kranşal, Allah'ın olduğu yerde yenilginin olmadığını belirtti.

Ayet ve hadislerle Mescid-i Aksa ve bugün yaşananların tarihi sürecine değinen İmam Hatip Suphullah Uysal, Gazze'de zaferin yakın olduğunu söyledi.

Uysal, "Bugün yaptıkları zulüm,70 yıldır insanları, Hristiyanları, ateistleri, Müslümanları kandırıyorlardı. Ama bugün bütün insanlık uyanmış hiç kimse onlara merhamet etmiyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi onların aleyhine karar alıyor. 3-5 sene önceye kadar uluslararası hiçbir mahkeme, hiçbir devlet, israil'e yanlış yapıyorsun diyemiyordu. Ama bugün diyor. Bu Müslümanların zaferidir." dedi.

Yapılan duanın ardından kalabalık dağıldı. 
 




Bu haber 351 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI