Bugun...



BM: Gazze'ye girişine izin verilen yardım tırı sayısı çok az

Birleşmiş Milletler (BM), siyonist işgal rejiminin kıtlığa sürüklediği Gazze'de geçen ay günlük ortalama 159 insani yardım tırının girdiğini ve bunun bölgedeki ihtiyacın çok altında olduğunu duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 01-04-2024 17:14

BM: Gazze'ye girişine izin verilen yardım tırı sayısı çok az

 

 

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erişim engelleri, insani yardım aktörlerinin Gazze Şeridi'ndeki insanlara ulaşma kabiliyetini ciddi şekilde tehlikeye atmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)'ya göre, 1 Mart'tan bu yana kuzey Gazze'ye yapılan insani yardım misyonlarının yüzde 30'u israil yetkilileri tarafından reddedildi. israilli yetkililerin UNRWA'nın acil gıda yardımı sağlamak üzere kuzey Gazze'ye erişimini engellemeye devam etmesiyle UNRWA orantısız bir şekilde etkilendi.

Gazze'ye giren insani yardımların hacminde veya kuzeye erişimde herhangi bir iyileşme yaşanmadı. 1-30 Mart tarihleri ​​arasında Gazze'ye günde ortalama 159 yardım kamyonu geçti. Bu ayın en yüksek rakamı 28 Mart'ta, 264 kamyonun Karem Abu Salem (Kerem Şalom) ve Refah kara geçişlerinden Gazze'ye girdiği gün oldu. Bu hem sınır geçişlerinin hem de günlük 500 kamyon hedefinin operasyonel kapasitesinin oldukça altında kalıyor. UNRWA, Gazze'deki en büyük insani yardım kuruluşudur. 7 Ekim'den bu yana 1,8 milyondan fazla kişiye, yani nüfusun yüzde 85'ine un sağlandı. Ayrıca 600 bine yakın kişiye acil gıda kolisi ulaştırıldı ve sağlık ocakları ve noktalarında 3,6 milyona yakın hasta muayenesi yapıldı. UNRWA, diğer kuruluşların gıda ürünlerinin depolanmasını ve dağıtımını sağlamaya devam ediyor.

30 Mart itibarıyla, çatışmaların başlangıcından bu yana öldürülen UNRWA çalışanlarının toplam sayısı iki artışla 173 oldu."

 




Bu haber 418 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI