Bugun...



Deva Partisi Ekmen “Ortadirek tamamen fakirleşecek”

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında son dönemlerdeki zamlara değindi. Kur korumalı mevduattan kaynaklanan ödemelerin sorumluluğunun hazineden alınarak Merkez Bankası’na verilmesini eleştiren Ekmen, “yapılacak bu ödemeler enflasyon olarak bir kere daha toplumun fakirleşmesi, bir avuç zengine yapılan servet transferinin enflasyon olarak fakirin sırtına yüklenmesi anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 12:19

Deva Partisi Ekmen “Ortadirek tamamen fakirleşecek”

Ekmen’in açıklamasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Seçimden bu yana maalesef bir kere daha kamyonun duvara tosladığını görüyoruz.”

“Sayın Cumhurbaşkanı büyük bir başarı ile toplumun gerçek gündemi olan ekonomiyi gözden kaçırtarak toplumun devlet ve terör, din-diyanet ve aile temelinde tercihlerini yapmaya zorlanacağı bir propaganda düzeni içerisinde seçimi tamamladı. Ancak seçimden bu yana maalesef bir kere daha kamyonun duvara tosladığını görüyoruz. Kral çıplak demenin aşamaları geçti maliyet bütün ağırlığı ile ortada. İddia edilen rasyonel zemine dönüşün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair ciddi soru işaretleri var. Ayrıca kur korumalı mevduattan kaynaklanan ödemelerin sorumluluğu hazineden alınarak Merkez Bankası’na verildi. Bu enflasyon olarak bir kere daha toplumun fakirleşmesi bir avuç zengine yapılan servet transferinin fakirin sırtına vurulması anlamına geliyor.”

“Halkı zenginleştiremeyen iktidar herkesi fakirlikte eşitleme yolunu tercih etmiştir.“

“Vergi artışlarına baktığımızda hükümetin kaşıkla verip kepçeyle almaya devam ettiğini yalan yanıltma ve göz boyama politikalarının tam gaz sürdüğünü görüyoruz. Kamudaki kara delikleri tıkamadan, israfa son vermeden, rantı vergilendirmek yerine doğrudan sabit ve düşük gelirliye yönelmek dar gelirlinin daha da fakirleşmesine sebebiyet verecektir. KDV artışı 2 ila 18 puan arasında arttırıldı. Bu artışlar içtiğimiz suyun, çayın ve yediğimiz ekmeğin fiyatının artışı anlamına gelecektir. Temel gıdada ve temel ihtiyaçlarda enflasyon olarak geri dönecektir. Halkı zenginleştiremeyen iktidar bir kez daha herkesi fakirlikte eşitleme yolunu tercih etmiştir.”

“Geçen hafta yapılan maaş ve ücret artışlarının tamamı buharlaştığı gibi kat ve kat fazlası enflasyon olarak vatandaşa geriye dönecektir.”

“Kurumlar vergisinin artışı ilk etapta sermayenin vergilendirilmesi gibi görünse de bunun yıl ortasında yapılıyor oluşunun doğrudan şirketlere, şirketlerden de tüketiciye ağır sonuçlar üreteceği açıktır. Geçen hafta yapılan maaş ve ücret artışlarının tamamı buharlaştığı gibi kat ve kat fazlası enflasyon olarak vatandaşa geriye dönecektir. Ve en önemlisi orta direği çökerterek toplanan bu paralar nereye harcanacaktır?“

“Vatandaştan bu fedakarlık istenirken devlet ne yapmaktadır?”

Peki vatandaştan bu fedakarlık istenirken devlet ne yapmaktadır? Örneğin Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bulunan 8 uçaktan tek birinin satışı bile düşünülmekte midir? lüks araç kiralamalarına son verilecek midir? Teki 8-10 milyon tl olan mercedeslerin bakan, bakan yardımcıları ve genel müdürler için alımına son verilecek midir? Bunların kiralamaları sonlandırılmış mıdır? Yani devlet içine düştüğü israf, gösteriş ve şaşaa çukurundan çıkmayı düşünmekte midir?




Bu haber 608 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI