Bugun...



Cami Siyasi Propaganda Aracına Dönüştü: Cemaat İsyan Etti

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde Siyasi Afişle Donatılan Cami, Toplumsal Adaleti Çiğnedi. Yeniden Refah Partisi İlçe Sorumlusu Açıklama Yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2024 01:34:02 Tarih: 18-03-2024 01:31

Cami Siyasi Propaganda Aracına Dönüştü: Cemaat İsyan Etti

 

 

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki bir cami, ibadet ve manevi faaliyetler için ayrılan kaynakların siyasi propaganda aracına dönüştürülmesiyle sarsıldı. Cami aydınlatma direğinin altına, AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayı Fırat Seydaoğlu'nun afişi asıldı. 

"Bu utanç verici olay, toplumsal adaleti ve dini değerleri çiğnemekle eşdeğerdir." denildi.

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Eğil ilçe Sorumlusu Şirvan VURAL yaptığı açıklamada; "Cami cemaati, Cuma namazı sonrası cemaatin bağışlarıyla karşılanan elektrik faturası başta olmak üzere, ibadet ve dini faaliyetler için ayrılan kaynakların siyasi çıkarlar uğruna sömürülmesine karşı konuyu tarafımıza iletti. Caminin aydınlatma masraflarını karşılamak ve ibadetlerini huzur içinde gerçekleştirmek için yapılan bağışlar siyasi bir afişin aydınlatılması için kullanılarak alenen gasp edildiği görülüyor. Bu utanç verici olay, toplumsal adaleti ve dini değerleri çiğnemekle eşdeğerdir." denildi.

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Eğil ilçe Sorumlusu Şirvan VURAL açıklamasının devamında; Bu utanç verici eylem, toplumsal vicdanı zedeleyen bir harekettir. Din ve siyasetin birbirinden ayrılması gerektiği açık bir gerçektir. Ancak, bu olay, siyasi güçlerin dini kurumları manipüle etme ve kendi çıkarları için kullanma isteklerinin bir yansımasıdır. Ve bu tutumda bizim seçim vizyonumuzda bulunan 'Ahlaklı Belediyecilik' anlayışımıza terstir."

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Eğil ilçe Sorumlusu Şirvan VURAL; Diyarbakır İl Müftüsü ve Eğil İlçe Müftüsü'nün bu olaya sessiz kalması kabul edilemez. Bu olay karşısında derhal tepki göstermeleri ve bu tür istismarların önlenmesi için sorumlular tesip edilerek gerekli adımları atmaları beklenmektedir. Müftülük, caminin ibadet ve manevi faaliyetler için ayrılan kutsal bir mekan olduğunu vurgulamalı ve siyasetin buna müdahale etmesine asla izin vermeyeceklerini açıklamalıdır.

Bu olay sadece bir siyasi afişin camiye asılmasıyla sınırlı değildir. Bu, toplumsal adaletin, dini özgürlüğün ve vicdanın çiğnenmesidir. Toplum olarak bu tür istismarlara karşı birlik olmalı ve bu tür utanç verici eylemleri şiddetle kınamalıyız." denildi.




Bu haber 1705 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI