Bugun...



Siirt İl Müftüsü Pinal: Ümmet bilinci eksikliği Müslüman toplumların temel sorunudur

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Müslüman toplumların yaşadığı sıkıntıların temelinde ümmet bilincinin eksikliğinin olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 00:30

Siirt İl Müftüsü Pinal: Ümmet bilinci eksikliği Müslüman toplumların temel sorunudur

 

 

Müftü Pinal, Müslümanların bir araya gelerek ümmet olduklarını, Peygambere ve Allah'a iman eden insanlar olduklarını vurgulayarak, bu birliğin temel hedefinin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu belirtti.

Din kardeşliğinin kan kardeşliğinden daha değerli olduğunu ve ümmet birlikteliği eksikliğinin toplumları büyük sıkıntılara sürüklediğini vurgulayan Pinal, engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Özellikle Gazze'de yaşanan zulme dikkat çeken Pinal, "Allah inancı ve ümmet birlikteliği her şeyden önde geliyor. Eğer bu birliktelik sağlanabilmiş olsaydı, kimse Müslümanlara yan bakamazdı. Müslümanların kardeş olduğunu, bir ümmet olduğunu, ayrısının gayrısının olmadığını, Allah'ın bundan memnun olduğunu ve bunu istediğini çocuklarımıza öğreteceğiz." diye konuştu.

"Müslümanlar aynı hedefe yürürken, iş birliği yapmada büyük sıkıntılar çekiyorlar"

Günümüzde Müslüman toplumların yaşadığı sıkıntıların temelinde ümmet bilincinin eksikliği olduğunu ifade eden Pinal, "Müslümanlar bir araya gelerek ümmet olduklarını, bir Peygambere iman eden, bir Allah'a iman eden insanlar olduklarını ve hedeflerinin bir ve Allah'ın rızasını kazanmak olduğu noktasında birleşmek zorundadırlar. Müslümanlar aynı hedefe yürürken, iş birliği yapmada gerçekten büyük sıkıntılar çekiyorlar. Ümmet bilinci, Peygamber Sallallahu Aleyhi Veselleme inanmış Yüce Peygamberimizin ümmeti olan, onun davetine icabet etmiş Allah'ın varlığı ve birliğine iman eden insanların bir arada ve birlikte olması çok önemlidir. Yüce Allah Hucurat Suresi'nde bu insanları hepsini kardeş ilan ettiğini bildiriyor." diye konuştu.

"Dağınıklık, perişanlık ve yaşadığımız sıkıntılar ümmet bilinci eksikliğinden kaynaklanıyor."

Din kardeşliğinin kan kardeşliğinden katbekat üstün olduğuna dikkat çeken Pinal, "Zira bu kardeşliği tesis edemediğimiz zaman, 'Batı'da birinin ayağına bir diken batsa, Doğu'daki kişi onun acısını hissedecek' hadisinden yola çıkarak birlik ve beraberlik içinde olabilmeliyiz. Dağınıklığımız, perişanlığımız, başımıza gelen sıkıntılar ümmet bilinci eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu sorunu çözmenin yolu, aramızdaki kardeşliği güçlendirmekten geçiyor. Ümmet olmada engeller olan kin, husumet, nefret gibi unsurları ortadan kaldırmalıyız. Bizim için esas olan kan kardeşliği değil, inançtır. Elbette diğer bağlar da önemlidir; anne-baba ilişkisi, soy-sop ilişkisi hiçbir zaman göz ardı edilemez, fakat din kardeşliğiyle kıyas bile edilemez. İnanç olmadan diğer bağlar önemini yitirir." ifadelerini kullandı.

"Eğer bu birlik sağlanmış olsaydı, kimse Müslümanlara yan bakamazdı"

Ümmet bilincinin önemine vurgu yapan Pinal, Müslümanların kardeş olduklarını, bir ümmet olduklarını ve ayrısının gayrısının olmadığını hatırlatarak, bu mesajın çocuklara da aktarılması gerektiğini belirtti.

Pinal, "Allah inancı ve ümmet birlikteliği her şeyden önde geliyor yeryüzünde zulme uğrayan gönül coğrafyamızda özellikle Gazze'de kan ağlayan kardeşlerimiz için ümmet birlikteliğimim ne kadar önemli olduğunu görüyor ve anlıyoruz. Eğer bu birliktelik gerçek manada tesisi edilebilmiş olsaydı, kimse cesaret edip Müslümanlara yan bakamazdı. Müslümanların kardeş olduğunu, bir ümmet olduğunu, ayrısının gayrısının olmadığını, Allah'ın bundan memnun olduğunu ve bunu istediğini çocuklarımıza öğreteceğiz başka hiçbir yol yok." çağrısında bulundu.




Bu haber 380 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI