Bugun...



CHP’li Baydemir, 4 kişiden birinin yardıma muhtaç hale getirildiğini söyledi

ÇOCUK YOKSULLUĞU DA ARTIYOR

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2024 13:15

CHP’li Baydemir, 4 kişiden birinin yardıma muhtaç hale getirildiğini söyledi

CHP Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, ekonomik krizle birlikte annelerin çocuklarına beslenme koyamaz hale geldiğine işaret ederek, “Çocuk yoksulluğu da artıyor. Her bir yurttaşın sağlıklı beslenmesini ve nitelikli gıdaya erişimini güvence altına alacak sosyal destek programları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, ekonomik ve siyasi krizin sonucu olarak; yardım alan hane sayısının 5 milyona vatandaş sayısının da 20 milyona yaklaştığını kaydetti.

Dört kişiden birinin neredeyse yardıma muhtaç hale getirildiğini ifade eden Başkan Baydemir, şöyle devam etti: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporu, Türkiye’de yoksulluğun ne boyutlara ulaştığını çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Verilere göre 2022 yılında 17.6 milyon olan sosyal yardımlardan yararlanan vatandaş sayısı, 2023’te 19 milyon 957 bin 824’e çıktı. Sosyal yardım alan vatandaş sayısı 20 milyona dayanırken ülkenin 85.3 milyonluk nüfusunun neredeyse 4’te biri yardıma muhtaç hale geldi.”

ÇOCUKLARIN AÇ KALMASINA RAZI GELMEYECEĞİZ

Ekonomik krizle birlikte annelerin çocuklarına beslenme koyamaz hale geldiğini ifade eden Başkan Baydemir, “Çocuk yoksulluğu da artıyor. Her bir yurttaşın sağlıklı beslenmesini ve nitelikli gıdaya erişimini güvence altına alacak sosyal destek programları oluşturacağız. Hayata sağlıklı başlangıç programları doğrultusunda anne adaylarına yönelik özel beslenme destekleri uygulayacağız. Hiçbir çocuğun aç kalmasına, okula aç gitmesine, aç dönmesine razı gelmeyeceğiz” dedi.




Bu haber 3604 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI