Bugun...



HÜDA PAR Diyarbakır’da süresiz direniş nöbeti başlattı: “Gözlerimizin önünde Gazze’de Kerbela yaşanıyor”

İşgalci siyonist çetenin gerçekleştirdiği katliamlarına karşı HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından ilan edilen süresiz direniş nöbeti başladı.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2023 20:37

HÜDA PAR Diyarbakır’da süresiz direniş nöbeti başlattı: “Gözlerimizin önünde Gazze’de Kerbela yaşanıyor”

Siyonist işgal rejimi 7 Ekim’den bu yana saldırılarını aralıksız sürdürmekte. Saldırılarının 12. gününde El Ehli Baptist Hastanesinde büyük bir katliam gerçekleştirdi. Bu saldırıda binin üzerinde hasta, çocuk, kadın ve sivil katledildi. Bu katliama tepki olarak HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı süresiz direniş nöbeti başlattı.

Yapılan çağrı ile öğle namazında bir araya gelen yüzlerce kişi kılınan namazın ardından Filistin’de şehid olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş tarafından yapılan basın açıklamasında, katil israilin gerçekleştirdiği katliamlar lanetlenirken İslam ülkelerinin liderlerine de sert tepkide bulunuldu.

Sağanak yağmur yağışı altında gerçekleştirilen basın açıklamasında batının ikiyüzlülüğüne değinen Oğraş, "Charlie Hebdo olayında 16 insanın öldürülmesinden sonra 50 ülkenin liderleri bir araya gelerek kol kola yürüyüş yaptılar ve o yürüyüşte bu tür eylem ve katliamlara karşı olduklarını ifade ettiler. Soruyorum, acaba o dünya ülkelerinin o gün kol kala giren ülke liderleri nerede? Yine aynı şekilde İslam ümmeti ve İslam ümmetinin temsilciliğini yapan liderler de maalesef sus pus olmuşlar. Şunu bilelim ki hiçbir zaman sessiz kalmakla bu işlere çözüm gelmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“Müstekbirler nasıl ki birlik olmuş, bizlerde 15 Temmuz darbe girişiminde yaptığımız gibi meydanlarda birlikte nöbet tutacağız”

15 Temmuz’da olduğu gibi meydanlarda nöbet tutma zamanı olduğunu vurgulayan Oğraş, 15 Temmuz darbe girişiminde nasıl meydanlarda nöbet tutulduysa bugünde nöbet tutmanın zamanı olduğunu belirti.

Oğraş, cümlelerine şöyle devam etti:

“Zalim ve gaddar işgalci rejim tarihten dersini alıyor. Bakın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), Mekke'de Müslümanlarla birlikte tebliğini ifa etmeye çalışırken sadece Rabbimiz Allah'tır dediği için müşrikler tarafından 3 yıl boyunca ekonomik boykota maruz kaldılar. Maalesef bugün Gazze aynen Ebu talip Mahallesi'ndeki ekonomik, siyasi ve sosyal boykotla karşı karşıyadır. Eğer bizler Hz. Muhammed (s.a.v)’in siyerine başvurursak efendimizin ortaya koymuş olduğu tavrı, tepkiyi, çizgiyi net bir şekilde anlarsak Allah'ın izniyle Ümmet olarak buna dur deriz ve asla müsaade etmeyiz. Bugün Gazze aynı zamanda, İmam Hüseyin'in Kerbelada aile akranlarıyla birlikte bir bütün olarak nasıl ki şehit edildiler, Gazze de bugün aynı şekilde Kerbelayı yaşıyor. Ve biz Kerbela'yı İmam Hüseyin'in şehadetini anlatırken yaldızlı kelimelerle edebiyat yaparak o günü canlandırmaya çalışırken bugün gözlerimizin önünde maalesef Gazze’de kerbela yaşanmaktadır.

Ümmet olarak bizler özellikle her türlü tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Aksi takdirde Allah'ın huzurunda bunun hesabını vereceğimizi unutmayalım ve asla pes etmeyelim. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde bizler sahada, meydanlarda nöbet tuttuysak bugün de nöbet tutmanın zamanıdır.  Görmekteyiz ki özellikle dünya müstekbir güçleri şunu yapıyorlar. Saflarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Zalim, işgalci rejimin yanında olduğunu söylüyorlar. Asla bundan da çekinmiyorlar. Bugün onların yapmış olduğu katliamlarda sınır tanımıyor, Uluslararası hukuk nedir bilmiyorlar. İnsanlık nedir bilmiyorlar. Ama acaba bizler aynı tepkiyi gösterebiliyor muyuz?” diye belirtti.

“Uluslararası hukuk ayaklar altında zalim güçler tarafından çiğnenirken biz neyin hesabını yapıyoruz?”

Son olarak İslam ülkelerinin liderlerine sert tepki gösteren Oğraş, “Bugün İslam ülkelerinin liderlerine baktığımız zaman iki şeyle karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Korktukları iki şeydir. Birincisi, ekonomik güçlerini kaybedecekleri korkusudur. Ama bugün baktığımız zaman siyonist işgalci rejim, asla ekonomisini kaybetme korkusu yaşamıyor. İkincisi, İslam ülkelerinin liderlerinde şunu görüyoruz; 'efendim uluslararası hukuka aykırı bir şey yapmayalım' yahu Uluslararası hukuk denen bir şey kaldı mı? Şu anda Uluslararası hukuk ayaklar altında zalim güçler tarafından çiğnenirken biz neyin hesabını yapıyoruz?” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz, Dr. Halef Yılmaz, GİK Üyesi Osman Aktaş, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, il ve ilçe yönetimleri ile birçok STK temsilcisinin bulunduğu basın açıklamasının ardından, her akşam saat 20.00’da Ceylan Karavil AVM önündeki meydanda direniş nöbeti gerçekleştirileceği duyurusu da yapıldı.




Bu haber 1156 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI