Bugun...



Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil’e bağlı Sarıca mahallesinde hafriyat ve evsel atıklardan dolayı tıkanan 4 kilometre uzunluğundaki kanalizasyonu temizledi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2021 00:03

Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), yer altı sularının kirlenmesini önlemek için yaşanan arıza ve tespit edilen aksaklıklara müdahalede bulunarak vatandaşların mağduriyetini gideriyor. 4 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon sisteminde çalışma yürüten ekipler, 40 logarda temizlik yaptı, 2 yeni logar açtı. Seviyesi düşük olan 20 adet baca yükseltildi, kanalizasyon sisteminde yer alan tüm bacalar temizlendi ve bakım-onarımları gerçekleştirildi. Çökme yaşanan boruların değiştirildiği çalışmada, açık olan fosseptik çukurlarının üzerleri havalandırma donatılarıyla kapatıldı ve 100 metrelik alana 200’lük koruge boru döşendi.

15 TON ATIK TEMİZLENDİ

Temizlik çalışmasında kanalizasyon içerisinde çıkarılan yaklaşık 15 ton hafriyat ve atıkta çöp depolama sahasına nakledildi. Çalışmanın ardından 4 kilometre uzunluğunda olan Sarıca kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirilmiş oldu. Mahalle sakinleri, yapılan kapsamlı çalışmalardan dolayı DİSKİ’ye teşekkür etti.

VATANDAŞLARA ATIK UYARISI

DİSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı hizmetlerinin sorunsuz şekilde çalışması için kanalizasyon sistemlerine hafriyat ve evsel atıkların atılmaması konusunda uyarılarda bulundu. DİSKİ, kent merkezi dışında ilçelere bağlı kırsal mahallelerde altyapı çalışmalarını sürdürecek.




Bu haber 354 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI