Bugun...



Gözde oluşan sinek larvalarına karşı uzmanlardan uyarı

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği’ne gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle gelen 10 yaşındaki hastanın gözünden sinek larvaları çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 00:01

Gözde oluşan sinek larvalarına karşı uzmanlardan uyarı

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’ne göz ağrısı şikayetiyle gelen hastanın yapılan muayenesinin ardından sinek larvaları tespit edildi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu tarafından gözdeki larvalar temizlendi. İLKHA muhabirine konuşan Ateşoğlu, yaz aylarında bu ve benzeri vakaların görülebildiğine dikkat çekti.

Gözde oluşacak sinek larvalarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Ateşoğlu, "Hastalar genellik göze aniden çarpıp çıkan yabancı cisim olduğunu belirtirler. Gözlerinden yanma, batma, kızarıklık, sürekli kaşıma ihtiyacı, kapaklarda şişlik şikayetleri olur. Özellikle yaz aylarında, nehir ve göl kenarlarında, kırsal kesimlerde, hayvancılıkla uğraşan kişilerde daha sık görülür. Sineğin bıraktığı larvaları hareket eden kurtçuklar olarak görürüz. Bunları biyomikroskopik muayene altında pamuk yardımıyla temizleriz." dedi.

Kendilerine gelen 10 yaşındaki çocukta larva tespit ettiklerini dile getiren Ateşoğlu, "Bize gelen hasta, göz ağrısı ve kızarıklık şikayetiyle başvurdu. Yaptığımız muayenede kapak altında hareket eden kurtçukların olduğunu gördük. Toplam 8 tane kurtçuğu bir pamuk yardımıyla çıkardıktan sonra antibiyotik tedavi verdik. Hastayı ertesi gün kontrole çağırdık." ifadesini kullandı.

Aniden oluşan bir durum olduğundan dolayı korunmak için yapılacak çok fazla bir şeyin olmadığını dile getiren Ateşoğlu, korunmak için böyle bir durumun olabileceğinin akılda tutulması ve hastaların böyle bir durumla karşılaşması halinde göz doktoruna başvurmalarının göz sağlıkları açısında önemli olduğunun altını çizdi.

 




Bu haber 1153 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI