Bugun...



DEM Parti'nin Sezai Karakoç'la Sorunu Ne?

Sezai Karakoç'un Adıyla Anılan!Kongre Merkezin İsmi, Siyasi ve Kültürel Kimlik Tartışmalarını Alevlendirdi

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 00:01

DEM Parti'nin Sezai Karakoç'la Sorunu Ne?

 

 

Yasin GÜLER - DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni devralmasının ardından, araacele meclis toplantısı dahi yapmadan Sezai Karakoç'un adı ile anılan kongre merkezinin ismini bilinçaltı olarak paylaşımlarda ve davetiyelerde değiştirmeye çalışması şehirde geniş çaplı tartışmalara ve eleştirilere yol açtı. Sezai Karakoç'un adını taşıyan bu merkezin isminin değiştirilmeye çalışmasının sinyallerinin verilmesi siyasi ve kültürel kimlikler arasındaki gerilimi artırdı.

Söz konusu değişiklik sinyali, Sezai Karakoç'un edebi ve kültürel mirasına saygısızlık olarak yorumlandı. Eski MKYK üyesi Alaattin Parlak, bu kararı daha önce eleştirerek Sezai Karakoç'un isminin korunması gerektiğini belirtmişti. 

Bugün konu ile alakalı bir paylaşım yapan Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan TEKDEMİR ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu hareketini "vahim bir hata" olarak nitelendirerek, şehrin tüm değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

DEM Parti'nin opera konseri paylaşımında Sezai Karakoç'un isminin tekrar kullanılması, tepkileri daha da artırdı. Bu durum, şehirdeki ayrışmayı derinleştirdi ve toplumsal bir bölünmeye sebep oldu.

Şehirdeki geniş kesimler, Sezai Karakoç'un isminin korunması gerektiğini savunurken, DEM Parti'nin ise daha kapsayıcı ve uzlaşmacı bir tutum sergilemesi gerektiği dile getiriliyor. Bu olay, sadece bir isim değişikliği olarak değil, aynı zamanda toplumun kültürel ve siyasi kimlikleri arasındaki ilişkilere dair derinlemesine bir tartışma başlatacağı bekleniyor.




Bu haber 36 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI