Bugun...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyduk

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl’de konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 00:03

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyduk

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz memleketi Bingöl’de esnaf ziyaretleri ve halkla buluşma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Kültür Parkında vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz’ı halk yoğun bir kalabalık ve coşkuyla karşıladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamına gelmesiyle Bingöl’de vatandaşlar Yılmaz’a yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl Valisi, Bingöl Milletvekilleri, Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan halka kısa bir selamlama konuşmasının ardından sözü alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kendisini karşılamaya gelen halka teşekkür edip,  yeni dönemde ve özellikle yeni Türkiye yüzyılına dair açıklamalarda bulundu.

Muhalefete de yüklenen Yılmaz, deprem bölgesindeki vatandaşlara hakaret içerikli siyaset güden muhalefete en güzel cevabın seçimlerde deprem bölgelerinden geldiğini ifade etti.

 

Yılmaz, ‘Bizler laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyuyoruz’ diyerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti iktidarının çalışmalarından ve seçim öncesi seçim beyannamesinde dile getirilen vaatlerin bir bir gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Yılmaz, konuşmasında vesayetçi yapıların tasfiye edildiğini söyleyerek, insanların başörtüsüyle uğraşan zihniyeti gündemimizden kaldırdıklarını, bugün başı açık ve örtülü tüm kardeşlerimiz her yerde rahatlıkla görev yapabiliyor olduklarını söyleyerek, ana dil konusunda ise Kürtçe ve Zazaca gibi insanların ana dillerini konuşma noktasında ortaya konulan tabuları da ortadan kaldırdıklarını söyledi.

"Liderler önemlidir ama fırtınalı zamanlarda daha önemlidir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun. Seçimin sonucunda çoğunluğu elde ederken başkanlığı da bir kez daha liderimiz Erdoğan’a tevdi ettiniz. Liderler her zaman önemlidir ama fırtınalı zamanlarda, dünyanın ve bölgemizin zor günlerden geçtiği zamanlarda liderler bir kat daha önemlidir. Böyle bir dönemde tecrübesi, dirayeti ve samimiyetiyle Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğiniz destek için Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun. 2023 Mayıs seçimlerinde bir kez daha güven ve istikrar dediniz.  İstikbalinize ve istiklalinize sahip çıktınız. Meclis çoğunluğumuz ve başkanlıkta Cumhurbaşkanımızla yürümeye devam ediyoruz." dedi.

"Bu seçimde bütün Türkiye kazanmıştır"

Yılmaz, "Sadece Cumhurbaşkanımıza, AK Parti ve Cumhur ittifakına oy verenler değil, 81 ilimiz ve 85 milyon insanımız kazanmıştır. Sandıklara özgür iradesini yansıtan tüm vatandaşlarımız kazanmıştır. Bizler hiçbir zaman bize oy veren vermeyen ayrımı yapmadık. Tüm Türkiye’ye hizmet ettik ve aynı anlayış içinde hizmet etmeye devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

"En güzel mahkeme milletin vicdanıdır"

Muhalefetin depremzedelere yönelik siyasi dilini eleştiren Yılmaz,  “Özellikle birinci turdan sonra depremzede vatandaşlarımızla ilgili hepimizi üzen bir takım açıklamalar yapanlar oldu. Onları da milletin vicdanına havale ediyoruz. En güzel mahkeme milletin vicdanıdır. Sandıklarda da zaten deprem bölgesindeki vatandaşlarımız, terbiye sınırları dışına çıkan bu üsluba cevaplarını seçimlerde en güzel şekilde verdiler.” dedi.

"Yola çıkarken etnik, dini ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Yola çıkarken etnik, dini ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Batıda ne varsa doğuda da o olacak dedik. Şükürler olsun ki geldiğimiz noktada sözlerimizin arkasındayız ve epeyi bir mesafe aldık. Sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamadık, geçmişteki ihmalleri de telafi ederek yolumuza devam ettik. Laf üstüne laf koymadık, taş üstüne taş koyduk. Buna da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"81 ilimizi Türkiye yüzyılına hazırlayacağız"

Yatırımalar vurgu yapan Yılmaz, “Her alanda yatırımlarımız devam ediyor. O kadar çok hizmet var ki anlatmakta dahi zorlanıyoruz. Bunu en iyi bu davayı omuzlayan Bingöllü hemşerilerimiz bilir. Bir taraftan büyük projelerimizle Türkiye yüzyılına hazırlanırken, Bingöl’ümüzü ve 24 ilimizi de Türkiye yüzyılına hazırlayacağız. Son 21 yılda Bingöl’e yaptığımız hizmetlerini yatırımların tutarı 50 milyar TL.“ dedi.

"İnsanların başörtüsüyle uğraşan zihniyeti gündemimizden kaldırdık"

Yılmaz, "İnsanların başörtüsüyle uğraşan zihniyeti gündemimizden kaldırdık. Bugün başı açık ve örtülü tüm kardeşlerimiz her yerde rahatlıkla görev yapabiliyorlar. Kürtçe ve Zazaca gibi insanların ana dillerini konuşma noktasında ortaya konulan tabuları da ortadan kaldırdık. Şuan herkes rahat bir şekilde kimliğini ifade edebiliyor. Bizim prensibimiz şudur, açık söylüyorum, biz bütün kimliklere saygılıyız ama kimlik siyasetine de karşıyız. Hiç kimse insanımızın kimliği üzerinden siyaset yapmaya kalkışmasın, hiç kimse insanımızın kimliğini sömürmeye, kimliği üzerinden başka projeler uygulamaya kalkışmasın. Bu millet birlik ve beraberliğini inşallah ahirete kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.




Bu haber 591 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI