Bugun...



"Diyarbakır'da Tramvay Projesi Yerine Yapay Zeka Görselleri Gündemde!"

Diyarbakır'da son günlerde, yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan görseller gündemde büyük bir yer tutuyor. Bir sosyal medya kullanıcısının, "Diyarbakır'da deniz olsa nasıl olurdu?" şeklindeki sorusuna, yapay zeka tarafından tasarlanmış görseller hayranlıkla paylaşılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 00:57


Yasin GÜLER -

Vatandaşların bir kısmı bu görselleri hayranlıkla paylaşırken, aynı görsellerin altına bir çok vatandaş da tepki gösterdi. Bürokratlarında da aynı hayranlıkla bu görselleri paylaşması konuyu gündemde tutmasına yetiyor.

Ancak, birçok seçim sürecinde Diyarbakır'da yapılacağı iddia edilen tramvay projesi hala hayata geçirilememiş durumda. Bu durum, bazı vatandaşlar tarafından, tramvay projesinin sürekli olarak seçim vaadi olarak sunulduktan sonra rafa kaldırıldığı şeklinde yorumlanıyor. Hatta, yapılan yorumlarda, artık tramvay projesinin yapay zekaya yaptırılacağı şeklinde bir espri bile yapılmış durumda.

Yapay zeka teknolojisi, görsellerin oluşturulmasında oldukça etkileyici bir rol oynuyor ve insanların hayal gücünü sınırları zorlayacak şekilde görseller üretebiliyor. Ancak, vatandaşlar ve bürokratlar arasında vaat edilen tramvay projesiyle ilgili beklentilerin gerçekleşememesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşandığı da bir gerçek. Diyarbakır'da tramvay projesinin ne zaman hayata geçeceği veya gerçekleşme ihtimali hakkında ise henüz net bir bilgi hala verilmedi.




Bu haber 4412 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI