Bugun...



GÜNEYDOĞU GÜNCEL'DEN HAYATIN PANORAMASI ve DİYARBAKIR'DA YAŞAM

Yaz mevsiminin kendisini gittikçe hissettirdiği bu günlerde termometreler yukarı çıkıyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-07-2023 00:30

GÜNEYDOĞU GÜNCEL'DEN HAYATIN PANORAMASI ve DİYARBAKIR'DA YAŞAM

Diyarbakır'da serinlemek için Dicle Nehri'ne giren gençleri bekleyen boğulma vak'aları beklenen ve istenmeyen durum.

İlçelerde ve köylerde akşamları damda yatma, kimi düşme sayısını da artıracak.

Yaşlıların sabah 10.00-16.00 arası dışarıya çıkmamalarını ifade eden doktorlar, güneş etkisini kaybetmedikçe tansiyon ve şeker hastalarının evden, gölgeden uzaklaşmamasını öneriyor

Semt pazarlarında sakatad ve balıkla tavuk artıkları, sineklerin artmasına, üremesine zemin oluşturuyor. Belediyelerin bu hususta önlemlerinin yetersiz olduğu söyleniliyor.

Çabuk bozulan peynir ve diğer süt ürünleriyle beyaz etin pazarlarda denetimsiz satışı, gıda zehirlenmelerine davetiye çıkartıyor.

Her semt pazarı sonrası oluşan çöpler ve kirlilik, hayatı olumsuz etkilyor.

Kimyasallarla yıkanan asfalt caddelerin tahribatı bir yana, semtlerde sabit pazarların olmayışı, asfalt sokaklarla caddelerde kurulmuş olması, hem esnaf hem tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor. Bunun yanında yumuşayan, erime noktasına gelen asfalttın solunum rahatsızlığını tetiklediği bilinenler arasında.

Depremde evleri yıkılan, zarar gören vatandaşın yaz sıcağında çadırlarda kalması, Diyarbakır'da az olsa da diğer illerde çadırlarĺa konteynrlerde kalanları kara kara düşündürüyor.

Yüzme havuzlarının kimisinin steril olmayışı, suyun kimyasaĺ işlemiyle dezenfektesi, göz, boğaz ve cilt hastalıklarını artırıyor...

Son dönemde artan gıda fiyatları ve diğer zamlar, emekliyi kara kara düşündürtürken, yaz mevsiminde domates, biber ve patlıcan olmak üzere sebze ve meyve fiyatlarının önü alınmıyor

Nihayetinde hasad mevsimi ya başladı ya bitecek. Ekmeğe gelen %25'lik zam, un fiyatını artırdı, bir ev ekmeği pişirimi 4 TL'yi buldu.

Turizme bel bağlayanlar, otellerin doluluk oranını baz alarak, yaz mevsiminde mutlaka turist sayısının artacağını ifade edecek.

Yaz mevsiminde turist ve yerli arasındaki tek fark dil iken, giyim-kuşam ve aksesuarda benzerlikler başını almış, gidiyor.

Şehrin birçok noktasında akşam serinliğine yakın kaldırımlar ciğerci-kebapçı esnafının işgaliyle birer lokantaya dönüşüyor.

Suriçi'nde hayat başkalaştıkça şehir Toledo'ya benziyor. 75 ve 50'lik Caddenin pabucu dama atılmış durumda. Suriçi'ndeki manzaralarda kimi yeşil alanlara minder-yastık sererek, On Gözlü Köprü gibi birçok yer kullanan kişinin özel işyeri konumuna dönüşyor, gibi.

Emekli ve çalışan zammı, beklenenin üstüne çıkarken, verilen zammın bir kısmı,  alınmayan zammın dörtte birini buharlaştırdı. Bir bardak çayın 5 TL'den eksik olmadığı, minibüş ve otobüş ile bir yerden bir yere gitmenin bedeli sadece şimdilik 10 TL. Bu arada ilçe otobüs ve minibüs fiyatları ayarlandı.

Güneydoğu Güncel Gazetesi, her hafta şehirlinin pazardaki nabzını, esnafın durumunu, şehrin temizliğini, sağlık meselelerini, eğitimi ve birçok yönleriyle ihbar hattımıza gelen şikâyetlerin takipçiliği, sorumlu gazetecilik çerçevesinde gercekleştiriyor.

Gelecek yazımızda buluşmak üzere esenlik içinde kalınız.

Mehmet Zeki özer Özel




Bu haber 687 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI