Bugun...



DEM'li Diyarbakır Belediyesinden Şok Engelleme: İsrail Protestosuna Elektrik Vermediler

Belediye'nin Tutumu Tepki Çekti: Evliyalar Şehrinde Basit Bir Hoparlör İçin Elektrik Engeli

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2024 00:31:08 Tarih: 29-05-2024 00:27

DEM'li Diyarbakır  Belediyesinden Şok Engelleme: İsrail Protestosuna Elektrik Vermediler

 

 

Yasin GÜLER - İsrail'in Gazze'ye yönelik aylardır devam eden saldırılarına karşı ülke genelinde yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenleniyor. Dün, 15 Temmuz Şehitleri Parkı'nda İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulmü protesto eden sivil toplum kuruluşları, parkın içinde bulunan belediyeye ait bir yerde küçük bir hoparlör için elektrik talep etti. Ancak, elektrik verilmediği iddia edildi. 

Protesto organizatörleri, elektrik talebinin reddedilmesinin, protesto etkinliğini sekteye uğratmaya yönelik bir hamle olduğunu belirterek tepki gösterdi. Olayın, DEM Partili belediye başkanları tarafından mı yoksa parkta çalışan DEM Partili görevliler tarafından mı gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı. Ancak, her iki durumda da bu tutumun, protestonun amacına ulaşmasını engelleme çabası olarak görüldüğü ifade ediliyor.

Evliyalar ve sahabeler şehri olarak bilinen bu kutsal şehirde, masum çocukların ve kadınların diri diri yanmasına tepki gösteren insanların sesini kısma çabası büyük bir infial yarattı. Protestocular, böylesi basit ve anlamsız engellemelerle seslerini duyurmaktan vazgeçmeyeceklerini belirttiler. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı düzenlenen protestoya verilen desteğin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda, yerel yöneticilerin ve çalışanların bu tür engellemelerle toplumsal duyarlılığı azaltma çabalarının başarısız olacağı vurgulandı.

Toplumun geniş kesimleri, bu tür tutumların kabul edilemez olduğunu ve demokratik bir ülkede her bireyin protesto hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Sivil toplum kuruluşları ve protestoya katılan vatandaşlar, yetkililerden bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almasını talep ediyor.

Protesto hakkına yönelik bu tür engellemelerin, toplumda daha büyük bir dayanışma ve bilinçlenme dalgası yaratması bekleniyor. İnsan hakları ve adalet için mücadele edenlerin sesi, bu tür basit insanların engellemelere rağmen daha da gür çıkacağı biliniyor.




Bu haber 3270 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI