Bugun...



DEM Milletvekilinden Şırnak Müftüsü ile ilgili bankaların promosyon ücretinin " haram" iddia!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak İl Müftüsü’nün bankaların promosyon ücretinin " haram" olduğunu ve bunu bağışlamalarına yönelik personellerin zorlandığını iddia etti.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2024 18:07

DEM Milletvekilinden Şırnak Müftüsü ile ilgili bankaların promosyon ücretinin

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak İl Müftüsü’nün müftülük bünyesinde çalışan personelin bankalardan aldığı promosyon ücretinin " haram" olduğunu belirttiği ve bu ücretin bağışlanmasına dönük personeli zorladığı iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması için Türkiye Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesinde bulundu.

İşte DEM Milletvekili İrmez’in TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi;

Şırnak İl Müftüsü’nün, Müftülük bünyesinde görev yapan devlet memurlarına bankalar tarafından ödenen promosyonun “haram” olduğunu bildirdiği ve ödenen promosyon ücreti kadar bağışta bulunmalarını şart koştuğu iddiası tarafıma ulaşmıştır.

Müftünün elinde bağış yapan kişilere dair bir listenin olduğu bu listede yazan kişilerin izin kullanabilme, görev yaptığı camiyi değiştirebilme, tayin hakkı ve Kur’an kursu verebilme gibi ayrıcalıklara sahip olduğu bağışta bulunmayan memurların ise mobbinge maruz kaldığı bana ulaşan diğer bilgiler arasındadır.

Diyanet’in yıllardır genel bütçeden aldığı payın devasa boyutlara ulaştığı, israf ve fuzuli harcamalara dair herhangi bir kaygısının bulunmadığı, personel eğitimlerini lüks otellerde gerçekleştirdiği, kiralanan yüzlerce araçla bir çok kamu kurumundan çok harcamasının olduğu kamuoyunca bilinen bir gerçekken ‘Maaş Ödeme Protokolü’ gereğince promosyon alan memurlara “haram” gerekçesiyle mobbing uygulamanın açıklamasını merak etmekteyiz!

Bu bağlamda;

Bankalar tarafından ödenen maaş promosyonları “haram” mıdır?

Şırnak Müftülüğü’nde yaşandığı iddia edilen zorla bağış ve mobbing iddiaları doğru mudur?

Şırnak Müftülüğü’ne yönelik açılmış herhangi bir idari soruşturma var mıdır?

Şırnak Müftülüğü’ne son 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık sürelerde kaç kamu personeli toplamda ne bağışta bulunmuştur?

Şırnak dışında başka illerde de benzer uygulamalar söz konusu mudur?

Bankaların ödediği promosyonlara dair Müftülük tarafından uygulanan bu politika Cumhurbaşkanlığı tarafından mı belirlenmiştir?




Bu haber 762 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI