Bugun...



DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Sonuçlarını Reddediyor

Parti Yetkilileri, Hukuksuz Karara İtiraz Edeceklerini ve Demokratik Tepkilerini Sürdüreceklerini Belirtti

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2024 20:26

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Sonuçlarını Reddediyor

 

 

DEM Parti Çınar Belediye Eş Başkanı Semra Akyüz, yaptığı açıklamada, Van il Seçim Kurulu'nun Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını kabul etmeyerek AKP adayına mazbatayı verme kararını sert bir dille eleştirdi. Akyüz, "Seçim Kurulu'nun bu kararı, açıkça hukuksuz ve demokrasiye aykırıdır. Halkın iradesini hiçe saymak, siyasi müdahalelerle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışmak kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Ayrıca, Akyüz, Ayarlanmış Van il Seçim Kurulu üyelerinin oy çokluğuyla verilen bu karara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ve karara itiraz edeceklerini belirtti. "Bu karar, hukukun üstünlüğünü ve demokratik değerleri hiçe saymaktadır. Partimiz, üyelerimiz ve halkımız bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmayacak, demokratik haklarını kullanarak tepkilerini ortaya koyacaklardır" şeklinde konuştu.

DEM Parti yetkilileri, Yüksek Seçim Kurulu'nu bu hukuksuzluğa son vermek ve halkın iradesini tanımak için harekete geçmeye çağırdılar. Ayrıca, parti yönetimi, halkın desteğiyle bu mücadeleyi sürdüreceklerini ve demokratik haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

Van'da yaşanan bu hukuksuzluk ve siyasi müdahale, ülkenin genel demokratik atmosferine dair endişeleri artırırken, DEM Parti'nin kararlı tavrı, halkın iradesini koruma ve demokratik hakların savunulması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Bu haber 428 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI