Bugun...



Devlet Memurlarının Sendikal Hakları Dijital Çağa Taşınmalı

Teç-sen İl Başkanı Ümit KURT, Devlet Memurlarının Sendikal Haklarının Dijitalleştirilmesi İçin E-Devlet Çağrısında Bulundu

facebook-paylas
Güncelleme: 07-05-2024 10:43:31 Tarih: 06-05-2024 18:15

Devlet Memurlarının Sendikal Hakları Dijital Çağa Taşınmalı

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır ilinde faaliyet gösteren Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-sen) İl Başkanı Ümit KURT, devlet memurlarının sendikal haklarının dijital çağa uyumlu hale getirilmesi gerektiği konusunda bir çağrıda bulundu.

KURT, mevcut yöntemin çağdışı olduğunu belirterek, devlet memurlarının sendikalara üyelik ve istifa işlemlerinin hala manuel bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu sürecin hem bürokratik engellere hem de zaman kaybına yol açtığını dile getiren KURT, bu durumun memurların sendikal haklarını kısıtladığını ifade etti.

Mevcut uygulamanın beraberinde getirdiği sorunlara da değinen KURT, bürokratik engel, kağıt israfı, zaman kaybı, amir denetimi ve mobbing riski gibi unsurların önemli birer sorun olduğunu söyledi. Ayrıca, manuel işlemlerin şeffaflık eksikliğine ve takip sürecinin zorluğuna neden olduğunu belirtti.

Çözüm olarak ise, KURT, devlet memurlarının sendikal işlemlerini E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilmelerinin önemine değindi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ortamın sağladığı avantajlara dikkat çeken KURT, özgür irade ve gizlilik, kolaylık ve hız, kağıt tasarrufu ve çevreye katkı gibi faydaları sıraladı.

Son olarak, KURT, hükümete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, sendikalara ve kamuoyuna çağrıda bulunarak, devlet memurlarının sendikal haklarının dijitalleştirilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti. Bu şekilde, memurların sendikal tercihlerini özgürce ifade edebilecekleri, bürokratik engellerin ortadan kalkacağı ve daha şeffaf ve adil bir sistem oluşturulacağına inandığını belirtti.




Bu haber 731 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI