Bugun...



Dicle Üniversitesi 1 ay eğitimlerini online yapacak!

Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, 15 Ağustos’ta yaptığı sosyal medya paylaşımında öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitimin sinyalini verirken, bugün Üniversite’nin sitesinde yapılan paylaşımda 27 Eylül 2021-17 Ekim 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim faaliyetlerinin online olarak yapılacağı paylaşıldı. Öğrenciler ise yapılan açıklamaya tepki göstererek yüz yüze eğitim yapılmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2021 00:04

Dicle Üniversitesi 1 ay eğitimlerini online yapacak!

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından gözler yüz yüze eğitime çevrildi. Yaklaşık 1,5 yıldır kapalı durumda olan üniversitelerin açılıp açılmayacağı da merak konusu oldu. Üniversite öğrencileri korona virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz son üç eğitim-öğretim dönemini uzaktan eğitimle sürdürmüşlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki Kabine Toplantısı açıklamalarında üniversitelerin 13 Eylül'de başlayacağını bildirmişti. Korona virüs salgının seyrine göre yeni eğitim öğretim yılında durumun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyordu. Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç ise resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrencilerimiz arkadaşlarımız, buluşmaya hazır mısınız? Biz hazırız. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tüm hazırlıklarımız yüz yüze eğitim için. Ayrıca Hibrit sistem için de hazırlıkları yapıyoruz.” ifadelerini kullanırken, herkesi de aşı olmaya davet etmişti.

Dicle Üniversite’nin sitesinde “Dicle Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Uygulama İlkeleri” başlıklı yapılan paylaşımda 27 Eylül 2021-17 Ekim 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim faaliyetlerinin online olarak yapılacağı paylaşıldı. Ancak 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren eğitim-öğretim ile ilgili tüm faaliyetlerin yüz yüze yapılmaya başlanacağı, salgının seyrine bağlı olarak eğitim yöntemi gereğince sürecin güncellenebileceği belirtildi. Aynı zamanda Süreç Takvimi ve Eğitim Yöntemi gereğince Tıp Fakültesi’nin 4. ve 5. Sınıflarının eğitimleri için de 13-27 Eylül tarihleri arasında online ders yapılacağı paylaşıldı. 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren ise Tıp Fakültesindeki tüm sınıfların eğitim-öğretiminin ne şekilde yapılacağı salgının seyrine bağlı olarak Tıp Fakültesinin ilgili kurullarınca kararlaştırılacağı aktarıldı. Son üç dönemi uzaktan geçiren, bu dönemi ise yüz yüze geçirmek istediklerini belirten öğrenciler ise sosyal medyadan #DicleYüzYüze hasthag açarak duruma tepki gösterdi.




Bu haber 7234 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI