Bugun...



Dicle Üniversitesi Kampüsünde Gizemli Petrol Arama Çalışmaları mı Başladı

Turuncu Kabloların Ardındaki Sır: Üniversite Yetkilileri Sessizliğini Korurken, Vatandaşlar Araştırıyor!

facebook-paylas
Güncelleme: 11-12-2023 12:09:31 Tarih: 11-12-2023 12:07

Dicle Üniversitesi Kampüsünde Gizemli Petrol Arama Çalışmaları mı Başladı

 

m.zeki özer 

Dicle Üniversitesi'nin kampüsünde son günlerde ortaya çıkan şaşırtıcı bir gelişme, öğrenciler ve yerel halk arasında büyük bir merak uyandırdı. Gazetemizin ihbar hattına ulaşan resimler, üniversite kampüsünde yapılan kilometrelerce uzanan turuncu renkli kabloların petrol arama çalışmalarını işaret ettiğini gösteriyor. Bu gizemli durum, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün sessizliği ve bilgi taleplerine verilen cevapların olmamasıyla daha da dikkat çekici hale geliyor.

Üniversite yetkililerinden gelen herhangi bir açıklama olmamakla birlikte, vatandaşlar kendi araştırmalarını yaparken, üniversitenin bu çalışmalara hangi izinlerle ve kimin onayıyla başladığına dair net bir bilgiye ulaşamıyor.

 Gazetemiz, bu gizemli durumu ortaya çıkarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek adına detaylı bir araştırma başlatarak bir takım bilgiere ulaştı.

Alınan bilgilere göre, söz konusu çalışma Enerji Bakanlığı tarafından ruhsatı olan, fakat firma mı devlet bünyesinde olduğu öğrenilemeyen petrol arama ekipleri tarafından yürütülüyor. İddialara göre, Petrol arama izni önce Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Taşınmaz Komisyonu'nda tartışılıyor, daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Senatosu toplantısında alınan jet bir karar ile izin veriliyor. Çekilen turuncu kabloların ise sismik hareketlilik tespiti için kullanıldığını ve herhangi bir olumsuz duruma elverişli olmadığı iddia ediliyor.

Ancak, Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan ve depremden zarar gördüğü için eğitim ve öğretim durdurulan kimsenin olmadığı Eğitim Fakültesi arka tarafında metrelerce genişlikte büyük bir çukur kazıldığı bilgisi gelmiş olmasına rağmen, yapılan kazının petrol arama mı yoksa farklı bir amaç için mi yapıldığı henüz öğrenilemedi.

Gazetemizin yapmış olduğu araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise petrol arama çalışmalarının Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün resmi sitesi duyurular bölümünde yayınlanmamış olması ve petrol arama çalışmalarının sadece gece yapılması, çalışma yapılan bölgelerde iş güvenliği adına herhangi bir tabela veya uyarıcı işaretlerinin olmayışı. Bu durum, petrol arama çalışmalarının sessiz sedasız yürütüldüğü şeklinde yorumlandı.

Gazetemiz, detaylı bir şekilde araştırmasına devam ederken, bu gizemli durumu aydınlatmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için çaba harcamaya devam edecek. 

Ayrıntılar gelecek, haberimizi takip edin.




Bu haber 2288 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI