Bugun...



Gürbulak Gümrük Kapısında 'müdür istifa' sesleri yükseldi

Uygulamaları nedeni ile eleştirilen Gürbulak Gümrük Kapısı Müdürü protesto edildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 00:25

Gürbulak Gümrük Kapısında 'müdür istifa' sesleri yükseldi

 

 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısında yaşanan sorunlar nedeni ile vatandaşlar protesto gerçekleştirdi.

Vatandaşların iddiasına göre Gürbulak Gümrük Kapısı Müdürünün keyfi muamele gerçekleştirdiği sınır kapısında uzun süredir keyfi muamelelerden dolayı mağduriyetler yaşandığı öğrenildi.

Yaşananlardan dolayı günlerdir sınırdan geçmeyi bekleyen tırlar dolayısıyla uzun kuyruklar oluştu.


Günübirlikçiler olarak adlandırılan ve gün içinden yurt dışına çıkıp satın aldıkları malzemeleri Türkiye'ye getirerek satan bu sayede geçimlerini sağlayan vatandaşlar, günlerdir sınırdan İran'a geçmeye çalışan şoförler tırlarını bırakarak kapıları kapanan sınır kapısında protesto gerçekleştirdi.

Yaşanan sorunlar nedeni ile Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Sayım Alpaslan, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Cemal Can, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Necdet Takva, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Kamil Arslan, Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası (YTSO) Salih Özdemir ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Çetin Demirci ile beraber Ticaret Bakanı Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Gürbulak Bölge Müdürlüğü özelinde ve Doğu Anadolu Bölgesi gümrüklerinde yaşanan sıkıntılar iletilerek çözüm talep edildi.
 




Bu haber 1014 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI