Bugun...



Dicle Üniversitesi öğrencileri: Gazze'ye destek eylemlerinde bulunan öğrencileri selamlıyoruz

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde öğrenci toplulukları tarafından Gazze direnişine destek amaçlı yürüyüş yapılarak basın açıklaması düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 17:13

Dicle Üniversitesi öğrencileri: Gazze'ye destek eylemlerinde bulunan öğrencileri selamlıyoruz

 

 

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yerleşkesinde toplanan öğrenciler, tekbir ve sloganlar eşliğinde öğrenci yaşam merkezine kadar yürüyüş yaptı. Öğrenci yaşam merkezi alanında basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, yapılan soykırım karşısında yetkililerin harekete geçmesi hususunda çağrıda bulundu.

Basın açıklamasını öğrenci toplulukları adına Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yakup Kaya okudu.

ABD genelinde 140 üniversitede ve Avrupa'nın birçok üniversitesinde Gazze'nin direnişine destek eylemlerinin devam ettiğini dile getiren Yakup Kaya, "Bir direnişin sembolü olan vicdan sahibi öğrenci kardeşlerimizi selamlıyoruz. Buradan, Dicle Üniversitesi kampüsünden, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklare ediyoruz. Kardeşlerimizin bu kutlu direnişlerinin dirilişe vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Başta İslam alemi olmak üzere, tüm dünya 7 ayı aşkındır devam eden zulme sessiz kalmaktadır. Gazze’ye saldıran siyonist vahşiler, dünyanın vicdanını da öldürmektedir. Asıl ölü olanlar Gazze’de açlıktan, susuzluktan, gıdasızlıktan şehit olanlar değil, asıl ölü olanlar bu zulme rıza gösterip sessiz kalan, insanlığını yitirmiş, her şeye ticari menfaatle bakan, maddeyi mananın önüne almış, insanlığını yetirmiş, devletler ve uluslararası aktörlerdir." şeklinde konuştu.   

Kaya, "Ey ben insanım diyen vicdan sahipleri! Neredesiniz? Bir halk, dünya tarihinde ender rastlanır bir zulme maruz kalmaktadır. Bu sessizlik nereye kadar sürecek. Artık fiili adımları atma zamanı çoktan gelip geçmedi mi? Gazze'de yaşananlar hak ile batılın, zalim ile mazlumun, iman ile küfrün, insanlık ile insanlığını yitirmişlerin mücadelesi olmuştur. Hak ve iman taraftarı olanlar, insanlık taraftarı olanlar haktan ve insanlıktan yana saflarını belirleyerek, küfrün ve zulmün karşısından durarak saflarını belli etmişlerdir. Ne yazık ki insanlıktan nasibini almayan sözde medeni ve modern dünyanın karanlık yüzü; Firavunun, Nemrudun ve tarihte adı geçen nice zalimlerin yapmış olduğu zulümlerden geri kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Siyonist israil dünyanın gözleri önünde bebeklere, çocuklara, kadınlara ve sivillere zulüm yapmaktadır"

Kaya, "7 ayı aşkın bir süredir devam eden bu soykırımdan dolayı, Gazze'deki kardeşlerimize bu zulmü reva görenleri ve bu zulme sessiz kalanları, açlıktan, kıtlıktan ve gıdasızlıktan dolayı bir halkın ölümüne seyirci kalanları, zalimin yanında saf alıp, mazlumların diliyle konuşan iki yüzlüleri Allah'a şikâyet ediyoruz. Gazze'de, siyonist işgal saldırılarının başlangıcından bu yana 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 91 kardeşimiz şehid edildi, 78 bin 827 kardeşimiz yaralandı. Siyonist nazi işgalcilerinin saldırılarından dolayı, çok sayıda Gazzeli kardeşlerimiz halen enkaz altında ve yollarda naaşlarına ulaşılamamaktadır. İşgal rejimi şehid olan kardeşlerimizin organlarını çalarak, küresel organ mafyalığını yürütmektedir. Uluslararası forumlar, yapmış oldukları konferanslarla; elleri kolları bağlı bir şekilde duruyor ve sadece tutumlarını, görüşlerini dile getirmekle yetiniyorlar. Allah'ın lanetine uğramış aşağılık siyonist haramiler; bebeklere, çocuklara, kadınlara ve sivillere her türlü zulmü yapmakta ve dünyanın gözleri önünde mazlum bir halk, haritadan silinmek istenmektedir. Bu zulümler artık arşı alayı titretmekte ve gayretullaha dokunmaktadır." dedi.  

"Yaşanan bu zulümlere dur demek için; İslam dünyasının bir araya gelip birlikte hareket etmesinin vakti çoktan gelip geçmiştir" diyen Kaya, konuşmasına son olarak şu şekilde devam etti:

"Ümit ediyoruz ki; bütün bir İslam dünyası ve bütün insanlığın bir vicdan ve merhamet dalgası çerçevesinde bir araya gelerek, bu İslam ve insanlık düşmanı siyonist işgalcilere karşı bir cephe oluşturmalarıdır. İslam aleminin devlet liderlerine sesleniyoruz. Bu vahşet ve gaddarlık karşısında sessiz kalma utancından kurtulun artık. Gazze'ye bir an önce insani koridorun açılması için gerekli cesareti gösteriniz. Siyonistlerle sadece ticari ilişkileri değil, askeri ve diplomatik tüm ilişkilerinizi kesiniz. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması için, gerekli tüm adımları atınız."




Bu haber 525 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI