Bugun...



Diyarbakır Stadyumu'nda yenilikçi çim bakımı: Suni Güneş Işığı

Diyarbakır'ın gözbebeği haline gelen 32 bin kişilik stadyumun çimlerine, daha kaliteli bir görünüm sağlamak ve zeminin mükemmel durumda kalmasını sağlamak amacıyla yenilikçi bir yöntem uygulanıyor: "suni güneş ışığı."

facebook-paylas
Tarih: 27-10-2023 11:19

Diyarbakır Stadyumu'nda yenilikçi çim bakımı: Suni Güneş Işığı

 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yer alan ve 2014 yılında inşasına başlanan, 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu, pek çok özelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. 2018 yılında Ziraat Türkiye Kupası finali ve ardından UEFA ve FIFA lisansını alarak uluslararası maçlara ev sahipliği yapan, stadyumun çimlerinin bu kadar sağlıklı ve kaliteli olmasının ardında ise ilginç bir neden yatıyor: "suni güneş ışığı."
Dünyada kış aylarında çim sahaların bakımı için kullanılan "suni güneş ışığı" yöntemi, Norveç ve Hollanda gibi ülkelerde yaygınlaşmış bir uygulamadır. Bu sistem, Diyarbakır Stadyumu'nda da kullanılarak yeşil sahanın kalitesini artırmak amacıyla devreye alındı. Bu özel güneş panelleri sayesinde, çimlere doğal güneş ışığını taklit eden ışık verilerek, bitkilerin fotosentez yapabilmesi sağlanıyor.
Diyarbakır Stadyumu'nun çimlerinde kullanılan bu yenilikçi metot, stadyumun hem estetik görünümünü koruyor hem de futbolcuların sağlıklı bir zeminde maç yapmalarına olanak tanıyor. Bu sayede, Diyarbakır halkı ve futbolseverler, stadyumda gerçekleşen maçları daha keyifli bir atmosferde izleme imkanına kavuşuyor. Bu modern bakım yöntemi, Diyarbakır'ın spor altyapısına yapılan önemli bir katkıyı temsil ediyor.




Bu haber 588 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI