Bugun...



Bitlis ve Van'da 278 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis ve Van illerinde 278 yerleşim biriminin yolları ulaşıma kapanırken, ekiplerin karla mücadele çalışması sürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2024 09:50

Bitlis ve Van'da 278 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı


    

 

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 44 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtilirken, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Belediyeye bağlı ekiple ise kent merkezinde ara ve ana arterlerde kar temizle çalışmasını sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece saatlerinden itibaren bölgeyi terk edeceğini, yerini soğuk havaya bırakacağını bildirirken, mecbur kalmadıkça sürücülerin kendi araçları yerine, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri uyarısında bulundu.

Van ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bahçesaray, Muradiye ve Saray ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi.

Kent genelinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 97 mahalle ve 137 mezra olmak üzere 234 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.
 




Bu haber 415 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI