Bugun...



Mahalle sakinleri hak ettikleri hizmeti görememekten şikayetçi

Yaşadıkları sorunlara çözüm için Batman Belediyesinden yetkili ve muhatap bulamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, hizmet görememekten şikâyet ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-02-2024 00:05

Mahalle sakinleri hak ettikleri hizmeti görememekten şikayetçi

 

 

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, uzun süren yol çalışmalarının bitirilmemesi, alt yapı sorunu, içme suyu şebekesinin yenilenmemesi, mahallede okul, park ve sağlık ocağının olmaması ve bu hususta herhangi bir adımın atılmamasına da bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

 

Mahalle sakinleri, Belediye tarafından Batman'ın birçok mahallesine hizmet yapılmasına rağmen, kendi mahallerine yıllardır hizmet edilmeyerek üvey evlat muamelesi gördüklerini belirterek, sorunlarına çözüm bulunması istedi.

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak ise mahallenin hak ettiği hizmeti alamamasından yakınarak, ihalesi yapılan alt yağı çalışmalarının başlamasını ve var olan sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

"Şebeke sularımız tehlike arz etmektedir"

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak

Görev süresi boyunca mahallenin sorunlarını çözmek için gerekli yerlere başvuruda bulunduğunu belirten Ak, "Yaklaşık 5 yıllık muhtarlık dönemimde mahallenin var olan birçok sorununu defalarca dile getirdim. Ama bir türlü çözüm yoluna gitmediler. Şu anda mahallemizin en büyük sorunlarından bir tanesi yer altı çalışması olan içme suyu ve kanalizasyon suyu şebekesidir. Bunların ihaleleri yapılmasına rağmen halen yapılmamıştır. Vatandaşların şu anda içtikleri şebeke suları tehlike arz etmektedir. Yer altındaki borularımız paslanmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

"Diğer mahaller gibi mahallemizin de sorunları çözülsün"

Mahallerinde olan sorunları ilgili yerlere iletmelerine rağmen bir türlü çözüm bulanamamasından yakınan Ak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başka bir husus ise mahallemize kentsel dönüşüme alınmasını istiyoruz. Çünkü çoğu evler 40-50 yılı doldurmuşlardır. Mahallelimiz bir park, okul, sağlık ocağı ve gençler spor kompleksi istiyor. Mahalle buluşmalarında sorunlarımızı defalarca dile getiriyoruz ve bizlere sözler verilmesine rağmen çözüm bulunmuyor. Yunus Emre Caddemizin kaldırımları yapılacaktı bir türlü yapılmıyor. Yetkililerden isteğimiz diğer mahaller gibi bizim mahallemizin de sorunları çözülsün."

"Mahalle sakinleri olarak hizmet alamamaktan şikâyetçiyiz"

Aynur Akçakaya

Mahalle sakinlerinden Aynur Akçakaya, "Sokaklarımızın bir kısmı yapıldı ama kalan sokaklarımızın yapmayacaklarını duyduk. Alt yapı su şebekemiz çok kötü. Okulumuz, sağlık ocağımız, çocukların oynayacağı bir parkımız bile yok. Mahalle sakinleri olarak hepimiz hizmet alamamaktan şikâyetçiyiz ama ne yapacağımızı bilemiyoruz. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekiline soruyoruz: Diğer mahallerden farkımız nedir? Sokağımızın hali perişan vaziyettedir. Bizi ikinci sınıf olarak görmesinler." dedi.

"Neden diğer mahalleler gibi bizlerde hizmet görmüyoruz?"

Yıldız Dinçer

Mahallede sorunların hiç bitmediğini söyleyen Yıldız Dinçer, "Sürekli kazılar yapılıyor ve sürekli evlerimiz zarar görüyor. Yaptıkları kazılardan dolayı evimin duvarı su oldu. Validen de belediyeden de şikâyetçiyim. Bu kadar da olamaz. Neden ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz? Neden diğer mahalleler gibi bizler de hizmet görmüyoruz? Yaz aylarında sürekli sularımız kesiliyor. Mahallemizin alt yapısı 50'lıktır ve kesinlikle değişmesini bekliyoruz. Alt yapı olmamasından dolayı sürekli sorun yaşıyoruz ve sürekli hastalanıyoruz. Valilikten ve belediyeden bizlere de hizmet yapmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Mahallemizde kentsel dönüşüm olmasını talep ediyoruz"

Sezer Öner

Özerklikle alt yapı sorunların acil bir şekilde çözüm yapılması gerektiğini belirten Sezer Öner ise şunları söyledi:

"Mahallemiz her zaman hizmette geridedir. Evlerimizin çoğu döküktür. Kentsel dönüşüm olmasını talep ediyoruz. Alt yapımız çok eski ve değişmesi lazım. Belediyeye başvuruyoruz ama bir girişimde bulunmuyorlar ve hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. Batman Valisine çağrıda bulunuyoruz; kentsel dönüşüm, okul, park ve yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde var olan sorunlara çözüm istiyoruz."

"Mahallemize gerekli hizmetler yapılmıyor"

Suzan Üner

Uzun zamandır mahallerine gerekli hizmetin yapılmadığın ifade eden Suzan Üner, "Burası Batman'ın en eski mahallelerinden biridir. Buraya gerekli hizmetler yapılmıyor. Yaz aylarında sürekli sularımız kesiliyor. Çocuklarımızın dışarda oynayacağı bir parkımız alanımız yok. Kentsel dönüşüm yapılmasını istiyoruz. Alt yapı olmadığından her yağmur yağdığında korkuyoruz. Yollarımız perişan olduğu için çocuklarımız dışarda oynayamıyor. Ama işlek ve istedikleri mahallelere her şey yapılıyor. Mahallemize neden hizmet edilmiyor? Belediyeye soruyorum: Neden buraları ihmal ediyorsunuz? Neden bir el atmıyorsunuz? Neden bizleri duymuyorsunuz? Artık mahallemizde de güzel şeylerin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 383 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI