Bugun...



Sedef, egzama ve uyuz hastalıklarına bitkisel çözüm

Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, yaptığı bitkisel karışımla egzama, uyuz ve sedef hastalığına iyi gelen kremi ortaya çıkardı. Kreme talep her geçen gün artıyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2023 00:05

Sedef, egzama ve uyuz hastalıklarına bitkisel çözüm

Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden birkaç kat daha hızlı çoğalmasına sebep olan bir cilt bozukluğudur. Bir diğer adı da psoriasis olan sedef hastalığı sırasında ciltte beyaz pullarla kaplı engebeli kırmızı lekeler görülmeye başlanır.

 Genetik yatkınlığı olan kişilerde bazı faktörler de sedefi ortaya çıkarabilir. Sedef hastalığı strese bağlı olarak da gelişebilmektedir. Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır, bu sebep bütünüyle tedavisi yoktur. Ancak halihazırda kullanılan tedavi yöntemleri en ciddi vakalarda bile semptomları büyük ölçüde azaltır.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, aktar olarak hazırladığımız bitkisel karışımla sedef, egzama ve uyuz hastalığına iyi gelen kremin her geçen gün talep artığını belirtti.

"Tamamı bitki öznesinden elde ettiğimiz bir kremdir"

Kremin içinde hiçbir şekilde kimyasal, kordizon ve hayvansal bir şey olmadığını belirten Özdemir, "Tamamı bitki öznesinden elde ettiğimiz bir kremdir.  Kremi günde iki kez sedef problemi olanlar sürebilir. Günde iki kez sürmesi yeterlidir. İkinci günde kremin etkisi başlıyor. Diğer kordizonlu kremler gibi deriyi inceltme hararetlendirme tarzında bir problem oluşturmaz. Tek isteğimiz kremin buzdolabından muhafaza edilmesidir. Kremi eritmemeye çalışalım. Yaz-kış buzdolabından olması gerekir. Kullanmak istediğinizde günde iki kez sürmek yeterlidir." dedi.

"Krem yarayı normal cilt haline getirebiliyor"

El ve ayaklarda temas biraz daha fazla olduğu için kremin günde 4-5 defa sürülebilir olduğunu söyleyen Özdemir, "Krem yarayı normal cilt haline getirebiliyor. Altında kırmızı leke kalmayacak şekilde sedefi ortadan kaldırır. Krem saç derisinde egzama, sedef ve kabuklanmalar olur. Kremi bu tür problemlerde de kullanabilir. Egzema rahatsızlığında kaşınmalar, çatlamalar ve yarılmalar olur vücutta bu rahatsızlara karşı çok etkili bir kremdir. Kremin uyuz hastalıklarında da etkisi kanıtlandı. Uyuz vücutta gezilen bir hastalıktır. Kremi uyuz hastalığında da güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz." diye belirtti.

"Dokuz çeşit bitkinin homojen karışımı var"

Kremin içeriğinde dokuz çeşit bitki kombinasyonu olduğunu belirten Özdemir, "Sadece dokuz çeşit bitkinin homojen karışımı var. Donuk olmasının sebebi dokuz bitkinin homojen bir şekilde duruyor. Krem eridiğinde sıvılaştığı zaman içinden dört tane bitki dibinde duruyor. Beş tane bitki de üstte kalıyor. Bu nedenle krem sıvı olduğunda etkisini göremiyorsunuz. Onun için kremi donuk bir şekilde kullanmalıyız." diye konuştu.




Bu haber 739 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI