Bugun...



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ayrımcı Uygulaması Tepki Çekti

Kutlu Doğum Etkinliklerine Araç Tahsis Edilmezken, KESK’in Pikniğine Üç Otobüs Gönderildi

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2024 13:40

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ayrımcı Uygulaması Tepki Çekti

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin son uygulamaları, şehir sakinleri arasında ciddi bir tartışma ve tepki dalgasına neden oldu. Belediyenin Kutlu Doğum etkinlikleri için araç tahsis etmemesi, ancak Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) pikniği için üç büyük otobüs göndermesi, adalet ve eşitlik ilkelerine vurgu yapan bir belediye tarafından beklenmeyen bir ayrımcılık örneği olarak nitelendirildi.

Kutlu Doğum etkinlikleri için talepte bulunan Diyarbakır sakinleri, belediyenin araçlarının arızalı olduğu iddiasıyla reddedildiğini ancak KESK’in pikniği için aynı gün ve alanda üç otobüs tahsis edildiğini öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadılar. Özellikle, otobüslerin piknik alanında akşama kadar boş beklemesi, belediyenin ayrımcı tutumunu daha da belirginleştirdi.

Vatandaşlar, belediyenin bu tutumunu eleştirerek, adalet, eşitlik ve demokrasi ilkelerine uygun davranmadığını dile getirdiler. Ayrıca, bu tür uygulamaların toplumsal barışı zedelediğini ve güven duygusunu sarsıcı bir etki yarattığını vurguladılar. Belediyenin bu tür uygulamalardan kaçınması ve herkesin eşit şekilde hizmet almasını sağlaması bekleniyor.




Bu haber 674 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI