Bugun...



Diyarbakır’da "2. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması"nın finali yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Dicle Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen "2. Genç Şef Yöresel Yemek Yarışması"nın finali gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2023 15:19

Diyarbakır’da

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Aşçılık Programı işbirliğiyle 326 kişinin katılımıyla düzenlenen yarışmada finale kalan 10 şef, Sur ilçesindeki tarihi Cemilpaşa Konağı'nda hünerlerini sergiledi.

Yarışmada hazırlanan yemek ve tatlılar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi'nin de aralarında olduğu jürinin beğenisine sunuldu.

Yapılan puanlamanın ardından "hebenisk çorbası"yla Özlem Aydın birinci, "tereyağlı kengerli bulgur yatağında incik"le Dilber Ekinci ikinci, "kaburga dolması"yla İpek Tekin üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılara madalya verildi, aşçı bıçak seti hediye edildi.

Final yarışmasının ardından konuşan Genel Sekreter Çiftçi, 12 bin 500 yıllık tarihiyle Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

İlde hüküm süren 33 medeniyetin birikimi olan lezzetleri gelecek nesillere aktarmak için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gayret içerisinde olduklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Gastronomi noktasında önemli bir şehiriz. Diyarbakır mutfağını bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz. Buranın turizminde önemli bir mihenk taşı olan gastronominin daha iyi yerlere gelmesi, yöresel lezzetlerin tanıtılması noktasında bu ve benzeri etkinlikleri sürdüreceğiz. İnşallah bu lezzetleri gelecek nesillere en iyi şekilde taşıyacağız."

 

 




Bu haber 728 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI