Bugun...



HAYAT KURTARAN CİHAZ DİYARBAKIR İNTER'DE

2020 Avrupa Şampiyonası'nda Finlandiya ile oynanan maçta kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen'in hayatını kurtarmasıyla tıp dünyasında önemli hale gelen acil müdahale cihazı, Diyarbakır'ın son dönemlerde alt yapıda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla öne çıkan spor kulübü Diyarbakır İnter tarafından da satın alındı.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2024 11:07

HAYAT KURTARAN CİHAZ DİYARBAKIR İNTER'DE



Cihazın sporcu sağlığı için taşıdığı öneme dikkat çeken Kulüp Başkanı Ahmet Süer,"Türkiye'de 3 büyük kulüpten sonra bu cihazı kullanan kulüp biz olduk " diye konuştu.


Maç sırasında kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen'e ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtarmasıyla sporcu sağlığı için çok önemli hale gelen teknolojik cihaz artık Diyarbakır'da da sporcu sağlığı için kullanılıyor.
Alt yapıdaki başarılı çalışmaları ve yetiştirdiği futbolcularla öne çıkan Diyarbakır İnter Futbol Kulübü, acil durumlarda kullanılmsm üzere bu cihazı temin ederek teknik heyetin kullanımına verdi.
Sporcu sağlığının önemine dikkat çeken Başkan Ahmet Süer, bu cihazı Türkiye'de kullanan ender kulüplerden olduklarını söyledi.

"Sporcu Sağlığı İçin Çok Önemli "
Cihazın öneminin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda meydana gelen Christian Eriksen'in olayından sonra çok daha kritik hale geldiğini belirten Süer,"Bu cihaz sayesinde Christian Eriksen'in hayatı kurtuldu. İlk müdahale için çok önemli fonksiyonu var.  Biz de sporcu sağlığına verdiğimiz önem nedeniyle bu cihazı temin ederek antrenman ve maçlarda kullanmaya başladık. Hocalarımız da çok memnun " diye konuştu.




Bu haber 424 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI