Bugun...



DİYARBAKIR’DA “DİN VE MEDENİYET ULUSAL ÖĞRENCİ” SEMPOZYUMU

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyarbakır Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ve Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğü iş birliği ile “Din ve Medeniyet Ulusal Öğrenci” Sempozyumu düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2024 16:18

DİYARBAKIR’DA “DİN VE MEDENİYET ULUSAL ÖĞRENCİ” SEMPOZYUMU

 

 

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen sempozyumun açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Müftüsü Celal Büyük, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile başlayan programda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Akdeniz yaptığı açılış konuşmasında ürettiği bilgiyi paylaşmayan, kendine saklayan kurumlar ciddi kayıplar elde ederken, paylaşan kurumlarda itibar artışı olduğunu, bilginin paylaşıldıkça değerli olduğunu belirtti. Öğrencilerin gelişmesi ve akademik anlamda katkılar sağlamayı, sistemli bir bakış açısı ile düşüncelerini ifade etmeleri için sempozyumu önemsediklerini belirten Akdeniz, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus da sempozyuma paydaş olmanın farklı bir tecrübe olduğunu belirterek, Diyanet Akademisinin çalışmalarından bilgiler verdi.

İl Müftüsü Celal Büyük ise sempozyumun gençlerin ve öğrencilerin fikir dünyalarından süzülecek olan bilgiler dinleyecekleri için kıymetli olduğunu söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı ise İlahiyat Fakültelerinin akredite olmasının mutluluğunu paylaşarak, katkı ve emekleri olanlara teşekkür etti. Bağcı, Öğrenci sempozyumlarının öğrencilerin gelişmesi ve yetişmesi için önemli olduğunu, paydaşlı etkinliklerin de kurumlar arası iletişimi güçlendirdiğini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç da yaptığı konuşmada öğrencilere ve onların gelişmesine katkı sağlayacak etkinliklere önem verdiklerini belirterek, Mayıs ayı takviminin üniversite için dolu dolu geçtiğini söyledi ve öğrenci merkezli tüm projeleri de desteklediklerini dile getirdi. Rektör Karakoç, Filistin'de yaşananların bir medeniyet sorunu olduğunun altını çizdi ve gençlerin geleceğin inşasında iyi rol model olacaklarından şüphe etmediğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panel gerçekleşti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi “İslam Dininin İnsan Hak ve Hürriyetine Katkıları”, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Siracettin Öztoprak “ Eğitim Kurumlarının İnşasında Dinin Rolü” ve Prof. Dr. Metin Yiğit “ İslam İlimlerinin İslam Medeniyetine Etkisi” başlıklı sunum yaptı.

Açılış programı teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Sempozyum, iki gün boyunca çeşitli oturumlar ile deva edecek.




Bu haber 515 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI