Bugun...



Diyarbakır'da Fetih Yürüyüşü 1385. Yıl Kutlamalarıyla Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Diyarbakır'ın İslam Orduları Tarafından Fethinin Anısına Yapılan Etkinlik Büyük Katılımla Gerçekleşti

facebook-paylas
Güncelleme: 27-05-2024 18:12:41 Tarih: 27-05-2024 17:54

Diyarbakır'da Fetih Yürüyüşü 1385. Yıl Kutlamalarıyla Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'ın tarih boyunca önemli bir merkez olması ve İslam medeniyetinin izlerini taşıması, bu yıl da coşkuyla kutlandı. İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1385. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Fetih Yürüyüşü", Diyarbakır halkının ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin büyük ilgisiyle gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinde Fetih Camisi'nde toplanan kalabalık, dualar eşliğinde bir araya geldi. Meşalelerin aydınlattığı yürüyüş, şehrin tarih kokan sokaklarında ilerlerken, tarihin derinliklerinde yaşanan zaferin anlamını yüreklerinde hissettiler. Hz. Süleyman Camisi'ne kadar devam eden yürüyüş boyunca, coşku ve vatan sevgisi adeta havayı sarıp sarmaladı.

Etkinlik, cami yerleşkesinde düzenlenen programla devam etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde yapılan dualar, katılımcıların yüreklerine dokundu. İl Müftüsü Celal Büyük'ün okuduğu dualar, birlik ve beraberlik mesajlarıyla doluydu.

Vali Ali İhsan Su'nun konuşması ise etkinliğin en dikkat çekici anlarından biriydi. Su, İslam'ın hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve barış din olduğunu vurgularken, vatan sevgisinin önemine dikkat çekti. "Ülkemizin her karış toprağında şehitlerimizin kanları var" sözleriyle duygusal anlar yaşatan Su, Diyarbakır'ın 1385 yıldır ezanın dinmediğini vurgulayarak, "O günden bugüne nice şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama her zaman vatan topraklarına sahip çıktık" dedi.

Etkinliğin sonunda, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi tarafından yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi. Bu anlamlı etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl gibi önemli isimler de katılarak destek verdiler. Kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Diyarbakır halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, şehrin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

 




Bu haber 510 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI